Vil sende skjermsignalet ditt gjennom nettskyen
Teknofil
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Vil sende skjermsignalet ditt gjennom nettskyen

Intel har vist frem en spennende skjermteknologi.

Hardware.no/Hannover: DaaS er en forkortelse du skal få høre mange ganger, dersom Intel og DFKI får det som de vil. Forkortelsen står for Display as a Service, og er en helt ny måte å tilnærme seg den visuelle fremvisningen av data på.

Alexander Löffler viser hvordan bildet enkelt flyter over på naboskjermer, uansett størrelse og type.
Alexander Löffler viser hvordan bildet enkelt flyter over på naboskjermer, uansett størrelse og type.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Med DaaS kan du kombinere skjermer som du selv vil.
Med DaaS kan du kombinere skjermer som du selv vil.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Intel kjenner vi alle fra før, men bak forkortelsen DFKI skjuler det seg en spennende gjeng med fagfolk, nemlig det tyske forskningsinstituttet for kunstig intelligens

Det er DFKI som står bak den nye teknologien, med forskeren Alexander Löffler i spissen. En av Intels underavdelinger har likevel trådd hjelpende til, der de har kunnet.

På CeBIT-messen kunne Löffler vise frem hvordan den nye teknologien fungerer, og det hele er veldig imponerende.

Vekk med skjermkabelen

Tanken bak DaaS er at man vil gå bort fra å ha en kabel som går fra for eksempel en datamaskin, og til en skjerm eller en TV. Metoden med en kabel fra pikselkilden og frem til det som skal visualisere innholdet er fastlåst, og skaper lite rom for endringer. Med den nye teknologen skal alle signalene gå via nettskyen, noe som åpner en rekke muligheter.

Vil du dele signalet utover flere skjermer er det ikke noe problem, vil du sende flere signaler til én skjerm så går det også greit. Med DaaS kan dette gjøres på en veldig enkel og grei måte, og dyrt spesialutstyr vil høre fortiden til.

Smarte skjermer

Hver skjerm som skal settes opp med DaaS må naturlig nok støtte dette, og det er det få skjermer som gjør i dag. Løsningen for slike vil være å koble til en liten DaaS-boks, som gjør at skjermen vil kunne motta signalene.

Når skjermen støtter DaaS er det bare å registrere den på nettverket, og angi hvor den befinner seg. Den vil da fungere som en tjenesteyter som det går an å sende signaler til.

Du kan kombinere alt du vil med DaaS. Være seg en diger TV, et nettbrett og en dataskjerm. Alt glir sømløst sammen, og om du flytter på enhetene så vil bildet også flytte seg tilsvarende.

I bunn og grunn er det bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan sende bilde fra en datamaskin, til en hvilken som helst skjerm.

Du kan bruke TV-en til langt mer enn du tror:
Les vår guide til hvordan du gjør TV-en til det ultimate underholdningssenteret »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen