Dette vil Apple ha slutt på
Dette vil Apple ha slutt på (Bilde: iStockPhoto 20754516.)

Vil redde liv med SMS-sperre i bil

Apple offentliggjør nytt patent.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tekster du bak rattet? Da er du en av mange som utgjør en stor fare for deg selv og andre i trafikken.

Tester utført på yrkessjåfører av den amerikanske trafikksikkerhetsorganisasjonen Brake viser at teksting bak rattet reduserer førerens reaksjonstid med 35 prosent, samtidig som sjansen for at det skal skje en ulykke blir 23 ganger større, skriver The Guardian.

Nå har mobilgiganten Apple offentliggjort patent på en løsning som sperrer enkelte funksjoner på iPhone mens brukeren kjører bil, blant annet tekstmeldinger.

Apple satser på bilunderholdning

Den amerikanske bilførerorganisasjonen AA stiller seg positive til en løsning med SMS-sperre i bil. For mange er både teksting og mobilbruk en avhengighet som er så sterk at de ikke klarer å avstå selv når de kjører. Da er en sperre en nødvendighet, mener en talsmann for organisasjonen.

For Android finnes det allerede apper som forhindrer brukerne fra å skrive SMS mens de kjører bil. På iPhone har dette imidlertid vært umulig, siden Apple har mye strengere regler for appers tilgang til å kontrollere selve telefonfunksjonen.

Nyheten fra Apple kommer samtidig som selskapet jobber med bilunderholdningsløsningen CarPlay, som integrerer iPhones underholdnings- og navigasjonsløsninger med bilens egne.

Les mer: Slik er iBeacon

Kilde: The Guardian

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen