– iPhone 6 vil lades av solstråler!
Teknofil
(Bilde: Shutterstock, Apple)

– iPhone 6 vil lades av solstråler!

Nytt rykte er ett av de drøyere vi har hørt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi hører drøyere og drøyere iPhone 6-rykter for hver dag som går, med alt fra spådommer om gigantskjermer til kurvet design.

Siste nytt fra ryktebørsen er at Apples neste telefon vil være utstyrt med solcellepaneler, som kan lade telefonen hver gang solen titter frem. 

 Safirglass og solceller

Matt Margolis, en analytiker ved Seeking Alpha, hevder han har funnet bevis for at safirglasset Apple vil bruke i iPhone 6, har innebygde solceller. Safirglasset vil angivelig erstatte "gorilla-glasset" som dekker dagens telefonmodeller, og dermed gjøre telefonen enda sikrere mot fall og slag. 

På dagens modeller er safirglass kun brukt på hjemknappen til iPhone 5S. Bak safirglasset gjemmer deg seg et høytoppløst kamera, som gjør det mulig for telefonen å kunne lese av fingeravtrykk. Margolis mener dette sterke, mørke og gjennomsiktige glasset vil dekke hele overflaten til iPhone 6, og la telefonen suge til seg energi fra solstråler. 

Ikke bare for iPhone?

I samme slengen hevder Margolis at siden dette er en så strålende idé, vil Apple bruke den samme teknologien i årets iPod-serie. Som nettstedet Ubergizmo påpeker er det imidlertid ikke sikkert at iPod-serien vil fornyes, ettersom det er det eneste produktet Apple har solgt mindre av i år enn tidligere. 

Så, er ryktet troverdig? Ganske tvilsomt. Apple har søkt om patenter på en rekke solpanel-relaterte teknologier det siste året, blant annet relatert til sine bærbare datamaskiner, men om dette nødvendigvis betyr at de vil ta teknologien i bruk allerede nå, i en telefon, er ganske usannsynlig. 

Vi får bare vente og se. 

Det går flere langt mer troverdige rykter for tiden: 
— iPhone 6 kommer i to forskjellige størrelser »

(Kilde: Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen