Vil ha teknologi på norske ungdomsskoler
(Bilde: iStock)

Vil ha teknologi på norske ungdomsskoler

Prosjektet er allerede i gang.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talskvinne, Marianne Aasen, besøkte nylig Hundsund ungdomsskole i Bærum, som har Norges første teknologilinje på ungdomstrinnet. Skolen samarbeider blant annet med Nasjonalt senter for romrelatert opplæring og Microsoft, melder Aftenposten.

Slike temaskoler ønsker Ap å satse mer på. Partiets programkomite har festet at flere ungdomsskoler nå kan utvikle sin egen profil. På den måten skal man legge til rette for at elever på ungdomstrinnet kan fordype seg innen flere områder. Det endelige programmet vedtas av landsmøtet.

Maria Aasen.
Marianne Aasen.

Tettere mot arbeidslivet

– Det er for å knytte elevene tettere opp mot arbeidslivet, det skal ikke bare være forbeholdt yrkesfagelever. Og med temaskoler kan en lettere utvikle og følge sine egne interesser. Det er veldig læringsstimulerende, sier Marianne Aasen til Aftenposten.

Temaskoler kan også være spesialisering innen andre områder, som kultur, musikk og idrett, men Aasen tenker spesielt på realfag. I forrige uke kom det fram at Arbeiderpartiet også vil programfeste et mål om minst 19 videregående skoler med spesiell satsing på matematikk.

I Bærum er det Høyre som har utviklet ideen om egne temaskoler. I Oslo, der Høyre har utdanningsbyråden, tilbys det fordypning i matte til alle i åttende klasse.

Ovenfor Aftenposten gir Aasen kredit til Høyre for hva de har fått til i Bærum. Hun trekker fram at Ap ønsker at norske elever skal gå nærskoler, men at noen nærskoler også kan være temaskoler. Her er Hundsund skole i Bærum et eksempel. Alle som bor i nærheten er garantert plass.

(Kilde: Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen