Vil ha bedre mobildekning på toget

Myndighetene oppfordrer NSB og Jernbaneverket til utredning.

Mens noen jernbanestrekninger, som for eksempel Gjøvikbanen, er godt dekket med internett i dag, er det langt ifra alle turer med toget som gir deg muligheten til å surfe eller snakke i mobilen.

Nå har Samferdselsdepartementet signalisert at mulighetene for mobilbruk og internettsurfing på toget bør bli bedre. Derfor har NSB og Jernbaneverket mottat en oppfordring om å utrede hva som behøves for å gi det norske jernbanenettet full mobildekning, skriver Inside Telecom.

Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget har bedt regjeringen ta initiativ til et samarbeid mellom aktører som sammen kan gi bedre mobildekning langs linjene.

Togene blokkerer signalene

Det finnes utfordringer med å gi togpassasjerer god mobildekning, og en av de største er at togene i seg selv hindrer signalene fra basestasjonene å nå frem til kundene på innsiden.

Ifølge Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, må man derfor sette opp repeatere inne i hvert enkelt togsett for at dekningen skal bli god nok. I tillegg vil disse repeaterne kun gi deg GSM-dekning, ikke 3G-dekning, noe som ville gitt deg muligheten til å surfe på nett i god hastighet.

(Kilde: Inside Telecom (krever abonnement))

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen