Vil gjøre det mulig for deg å lage «tingenes Internett»-enheter
(Bilde: Øyvind N. Dahl)

Vil gjøre det mulig for deg å lage «tingenes Internett»-enheter

Nå har de lansert appen som senker terskelen for hvem som kan lage tingenes Internett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

«Tingenes Internett» er uttrykk vi ofte hører når det snakkes om fremtiden. Og i våres dukket produktet Wunderbar opp, som et forsøk på å gjøre det lettere å lage produkter som går under denne kategorien.

Dette er et sett med forskjellige sensorer, koblet opp til Internett – som måler blant annet temperatur eller luftfuktighet.  Flere morsomme hjemmeprosjekter har blitt laget med Wunderbar, som for eksempel en brikke som sier ifra dersom ølen din begynner å bli varm, eller en badstue du kan overvåke med mobilen. 

wunderbar-packaging.
Wunderbar-sett.Foto: Relayr

Programmering ikke nødvendig

Foto: Relayr

Relayr – selskapet bak Wunderbar – lanserte rett før jul appen «Tell Me When», som skal gjøre det ennå enklere for folk flest å lage nye, smarte ting.

Med appen blir det nå mulig å lage dine egne smarte ting med Wunderbar-settet, uten å måtte kunne programmering. Her kan du lage smarte varslinger ved å definere forskjellige reglelsett. For eksempel kan du kjapt sette opp at du skal motta en varsling dersom lydsensoren måler støy over et gitt nivå. 

Paul Hopton, en av gründerne bak Relayr, fortalte til Tek.no at dette kan være en enkel måte å legge til intelligens i huset ditt. Blant annet fortalte han om hvordan han kjapt kunne sette opp en dings som sa ifra om barna ble høylytte etter at de har lagt seg – slik at han kunne ta seg en øl på den lokale pub-en, men fortsatt ha et øye med barna.

Ønsker å demokratisere «tingenes Internett»

Relayr ønsker å gjøre det mulig for hvem som helst å lage smarte ting for «tingenes Internett». Ikke bare store selskaper og profesjonelle utviklere, men også ikke-tekniske personer som har lyst til å fikle med smarte ting og se på hva som er mulig. Ved å tilby gode verktøy som er enkle å bruke – både elektronikk og programvare – vil Relayr demokratisere «tingenes Internett».

Vi dro på tur til Berlin og møtte gutta bak selskapet. Her lærte vi om flere spennende smarte produkter som er på vei ut på markedet – som er basert på Wunderbar. Blant annet fikk vi høre om hvordan neste generasjons babymonitor skal hjelpe foreldre å planlegge tiden sin bedre.

Les om hvordan det gikk da vi besøkte Relayr i Berlin >> (Ekstra)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen