Han døde for 20 år siden, men skal gjøre comeback i ny Star Wars-film
Teknofil
(Bilde: LucasFilm)

Han døde for 20 år siden, men skal gjøre comeback i ny Star Wars-film

Darth Vaders sjef gjenskapes med datagrafikk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den britiske skuespilleren Peter Cushing er kanskje mest kjent fra de mange skrekkfilmene han spilte i, men en av hans største roller var likevel den som Grand Moff Tarkin i Star Wars. Han var sjefen til Darth Vader, og kommandøren ombord på The Death Star.

Viktig aktør i kommende Star Wars-film

Cushing døde i 1994, i en alder av 81 år. Nå kan det imidlertid se ut som han vil gjenoppstå, i alle fall på skjermen. Skaperne av neste års store Star Wars-film, Rogue One, skal ifølge avisen Daily Mail gjenskape skuespilleren med datagrafikk.

– Dette er en av de mest komplekse og dyre CGI-gjenskapelsene noensinne. Cushing er helt nødvendig å ha med, siden det var han som skapte Darth Vader, og det er en hel historie der som skal fortelles, sier en kilde til avisen.

Grand Moff Tarkin viser planeten Alderaan hvem som er sjefen.

Fikk ikke se føttene

Det fortelles også at en av de største utfordringene for skaperne er at vi aldri så Peter Cushings føtter i filmen. Det var fordi han nektet å gå med de alt for trange ridestøvlene som egentlig hørte til uniformen, og i stedet brukte tøfler.

Naturligvis kunne ikke Imperiets nest viktigste person bli sett med tøfler, så man sørget rett og slett for at det alltid var noe som skjulte føttene hans.

Rogue One er den første i en serie frittstående filmer fra Star Wars-universet, som vil være et tillegg til den nye trilogien. Handlingen er altså satt mellom Episode III og Episode IV.

Ikke helt nytt

Det virker kanskje litt sært å skulle gjenskape avdøde skuespillere på denne måten, spesielt når det er snakk om nye prosjekter som de aldri var involvert i da de var i live.

Men det er ikke første gangen det er gjort. Ta for eksempel en titt på denne reklamen, med den ikoniske femti- og sekstitallsskuespillerinnen Audrey Hepburn i hovedrollen:

I fremtiden trenger vi ikke nye skuespillere lenger.

Spørsmålet er jo selvsagt hva Cushing selv hadde sagt til dette, og hvor betenkelig det er at han av naturlige årsaker ikke får sjansen til å uttale seg om sin virtuelle deltakelse i filmen.

Nettstedet Cnet påpeker for eksempel at Alec Guinness, som spilte Obi-Wan Kenobi i de originale filmene, etter hvert utviklet et slags hat til alt som hadde med Star Wars å gjøre.

De fleste hadde nok derfor oppfattet det som respektløst om det var han som ble «gjenskapt».

Enn så lenge er imidlertid fokus på høstens storfilm, The Force Awakens: 
Ta en titt bak kulissene til den nye Star Wars-filmen »

(Kilde: Mail Online og Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen