Vil gi deg billigere supernett – mot overvåkning
Teknofil
(Bilde: Shutterstock.com)

Vil gi deg billigere supernett – mot overvåkning

AT&T tilbyr billigere Internett mot tilgang til internettaktiviteten din.

AT&T er et gigantisk konsern som leverer Internett- og telefoni-tjenester, og er blant annet den største leverandøren av dette i USA. Selskapet tilbyr nå sine raskeste internetttilkoblinger, under navnet GigaPower, til lavere priser dersom du går god for å bli overvåket av leverandøren.

Denne noe merkelige saken kan nok sette skrekken i flere av oss. Har de fleste lyst til å betale litt mindre for internettet i bytte mot å utlevere hele vår virtuelle hverdag til et stort, multinasjonalt konsern? Neppe. Men så er det heller ikke det som er meningen.

Kun for å gi deg en tilpasset brukeropplevelse

I en uttalelse fra selskapet understrekes det at informasjonen kun vil bli brukt til å kunne gi brukerne mer tilpassede reklamer basert på hvilke nettsider de besøker, og at de ikke vil lagre noe informasjon fra krypterte og "sikre" sider, hvilket betyr at du kan puste lettet ut om du var redd for at all informasjonen om bankkontoen din og alle passordene dine nå ville ligge tilgjengelig for hvem som helst i konsernet.

Tilbudet vil først bli tilgjengelig rundt Austin, Texas, men vil nok spre seg ettersom det nye "supernettet" gjør det. Abonnementet det gjelder koster forøvrig 99 dollar per måned, men kuttes til betydelig hyggeligere 70 dollar per måned om du lar deg overvåke. Hastigheten ligger på opptil 300 Mb i sekundet, men selskapet vil etterhvert oppgraderer dette til en hele 1000 Mb/s, eller én gigabit per sekund.

Det er ikke bare AT&T som vil ha kontroll over internettbruken din:
Britene har fått et pornofilter i bredbåndet sitt »

(Kilde: Digitaltrends)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen