Vil forholdet vare?
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Facebook)

Vil forholdet vare?

Facebook tror de kan analysere parforholdet ditt.

I anledning Valentinsdagen (14. februar) som nettopp passerte, har datavitenskaps-teamet til Facebook gravd i tallene og funnet interessante data om, ja, kjærligheten.

Nå mener de også at de kan si hvor lenge du sannsynligvis vil forbli lykkelig forbundet med din kjære.

Flest brudd i mai, juni og juli

Mer enn å si noe om ditt personlige forhold, har teamet kommet med visse betingelser du selv kan finne ut om du og din partner oppfyller ikke. Teamet har for eksempel funnet ut at forhold som har vart i over 3 måneder på Facebook, med høy sannsynlighet vil fortsette å vare de neste 4 årene, og også ofte etter det. 

De har også funnet ut at flest par slår opp i månedene mai, juni og juli, og at det besynderlig nok var en ualminnelig stor andel forhold som endte i brudd i 2011. Mens akkurat det sistnevnte strengt tatt har lite å si for ditt nåværende forhold, kan det derimot være greit å vite at det ikke er unaturlig å slutte å sende hverandre meldinger når forholdet har blitt offisielt.

Ifølge tallene er det nemlig helt vanlig at man i oppløpsperioden mot et forhold sender den potensielle partneren i gjennomsnitt 1,67 meldinger per dag, og at dette tallet faller dramatisk når man blir sammen. Til gjengjeld blir innholdet i meldingene derfra og ut mer positivt og mer amorøst.

Aldersforskjellene størst blant homofile

I to tredeler av de heterofile forholdene er mannen eldre enn kvinnen, og i gjennomsnitt er aldersforskjellen på de to partnerne på 2,4 år. I lesbiske og homofile forhold er gjennomsnittsforskjellen i alder langt høyere. Er du for eksempel 39 år og homofil, er det stor sannsynlighet for at partneren din er hele 9 år yngre eller eldre enn deg.

En oversikt over gjennomsnittlig aldersforskjell i homofile, lesbiske og heterofile forhold.
En oversikt over gjennomsnittlig aldersforskjell i homofile, lesbiske og heterofile forhold.Foto: Facebook

Blant de andre dataene som har kommet frem, har teamet også funnet ut i hvilke områder det lever flest single, hvor flest er sammen, hvor flest forhold blir inngått og hvor misforholdet mellom andelen single menn og kvinner er størst. Akkurat disse tallene gjelder imidlertid bare USA, så hvor det er størst sjanse for å finne din elskede i Norge, er fortsatt et mysterium.

Alle grafene med statistikkene fra Facebook kan for øvrig sees nederst i bildekarusellen.

Facebook vet skremmende mye om oss.
Her er flere data fra den sosiale mediekongen »

(Kilde: Facebook, Digitaltrends)

En oversikt over gjennomsnittlig aldersforskjell i homofile, lesbiske og heterofile forhold. (Bilde: Facebook)
Denne oversikten viser aldersforskjellen mellom menn og kvinner i forhold, sortert etter nasjonalitet. (Bilde: Facebook)
Her kan du se forskjellen i andel menn og kvinner i et utvalg land. (Bilde: Facebook)
En graf som viser aldersforskjellen på verdensbasis. Tallene viser hvor stor andel forhold som har den aktuelle aldersforskjellen. (Bilde: Facebook)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen