Vil du prøve iOS 9 på iPhone allerede i dag?
Teknofil
(Bilde: Apple/montasje)

Vil du prøve iOS 9 på iPhone allerede i dag?

Apple gjør betaversjonen åpen for alle – ikke bare utviklere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En ny versjon av operativsystemet iOS rulles ut til høsten, hvor du blant annet får en forbedret taleassistent (Sir) – som snakker norsk – nytt tastatur, strømsparemodus og ny notatapp

Hvis du ikke vil vente på den ferdige versjonen, får du allerede nå muligheten til å laste ned en betaversjon av iOS 9 til din iPhone eller iPad, skriver Tech Crunch. Til nå har du måttet være en registrert utvikler for å få tilgang, men det slipper du nå. Den nye beta-ordningen er dessuten gratis, mens en Apple-utviklerkonto koster flere hundre kroner i året.

Alt du trenger å gjøre er å registrere deg med Apple ID-en din hos Apple Beta Software Program. Det gir deg muligheten til å teste ut de nye funksjonene, samt gi Apple tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. 

Betaversjoner er et sjansespill

Du bør imidlertid være klar over at betaversjonen av iOS 9 kan inneholde feil og mangler, og at det derfor ikke nødvendigvis fungerer like smidig som dagens offisielle iOS 8.4-versjon. Den nye beta-ordningen gjelder for øvrig også Mac-operativsystemet OS X El Capitan.

Dette kan som nevnt være litt risikabelt, så før du eventuelt velger å installere en av Apples betaversjoner bør du i det minste sørge for å ta backup. Apple har nemlig ikke tilrettelagt for at du skal bytte tilbake til den gamle versjonen hvis du ikke synes det fungerer. Nettsiden 9to5mac har derimot en oppskrift du kan prøve dersom du på forhånd har tatt en backup til iTunes.

Vår søsterside Tek.no har allerede tatt en sniktitt på nye iOS 9:
Slik blir din iPhone og iPad «ny» til høsten » 

(Kilder: Tech CrunchApple Beta Software Program9to5mac)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen