Vil du overleve en tsunami i denne?
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Vil du overleve en tsunami i denne?

Kapslene skal plasseres på hustak i Japan.

Jordskjelvet som rammet Japan i 2001 var alvorlig nok i seg selv, men det var den påfølgende tsunamien som tok desidert flest liv. Om lag 20 000 mennesker mistet livet i den forferdelige katastrofen.

Det amerikanske selskapet Survival Capsule LLC har utviklet noe som de tror kan begrense tapet av menneskeliv i fremtiden, melder nyhetsbyrået AFP: En overlevelseskapsel.

Selskapet jobber i disse dager med japanske selskaper om å få produktet ut på markedet, samt bygge større versjoner av prototypen som de allerede har bygget og testet.

For 2-10 personer

Selskapet har allerede vist frem en prototype av kapselen som har plass til to personer. Nå jobber de med å produsere utgaver som tar fire, seks, åtte eller ti personer.

Overlevelseskapselen er laget i «aricraft grade aluminium», altså samme type metall som brukes i flyproduksjon. På innsiden skal det være lufttilførsel, litt lagringsplass, seter med sikkerhetsseler og vanntank. Ekstrafunksjoner som tørrpulvertoalett, ekstra lys og surroundanlegg vil de også tilby. 

Den minste kapselen har en diameter på bare 1,37 meter og én dør. Kapselen med plass til 10 personer har en diameter på 2,44 meter og to dører. Sistnevnte er for øvrig beregnet på bedrifter. Dørene kan åpnes både innenfra og utenfra.

Tanken er at kapslene skal plasseres på hustak, balkonger eller i hagen, og at folk skal kunne rømme til kapselen hvis flodbølgealarmen går. Prisen er ikke oppgitt, men utviklerne sier til AFP at kapslene skal være «rimelige». 

 

Ville du kjøpt en slik hvis du bodde i et utsatt tsunami-område? Kommentér i forumet!

App viser vannstanden i tilfelle tsunami
Da vet du hvor du ikke skal søke tilflukt »

(Kilder: Survival Capsule LLCAFP via Ubergizmo)

(Bilde: Survival Capsule)
(Bilde: Survival Capsule)
(Bilde: Survival Capsule)
(Bilde: Survival Capsule)
(Bilde: Survival Capsule)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen