Vil du høre en robot-vits?
Teknofil
(Bilde: IEEE/montasje)

Vil du høre en robot-vits?

Komikeren KOBIAN tar scenen i ny YouTube-video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det spørs om robot-komikeren KOBIAN vil ta jobben fra Dag Sørås eller Louis CK med det aller første. Roboten er imidlertid fersk i «gamet», og klarte til tross for det å fremkalle litt latter da den stod på scenen for første gang foran et japansk publikum med interesse for robotikk, melder Geek.com.

Japansk humor kan kanskje oppfattes som litt sært for oss nordmenn i utgangspunktet, samt at vitseskriverne til KOBIAN tross alt er forskere – ikke komikere.  KOBIANs stand-up show inneholder dessuten flere parodier på personer eller karakterer som er velkjent i hjemlandet, eller andre japanske referanser, ifølge IEEE Spectrum.

Utviklerne av KOBIAN har programmert robot-komkeren til å lage et show som bygger på tre velkjente humorkategorier, som har fungert i årevis på et menneskelig publikum: morsom oppførsel, morsom kontekst og morsomme karakterer.

 

Fra knallstart til flopp?

Det Waseda University, de som har programmert roboten, forsøker å belyse er om roboter er i stand til å underholde mennesker når de er programmert til å gjøre nettopp dette.

Ifølge målingen av latter og smil den klarte å fremkalle under showet, har den åpenbart et stykke igjen før den kan konkurrere med de beste i bransjen:

Foto: IEEE

Fikk KOBIAN deg til å le? Kommenter i forumet, hvis du tør!

 Dette er ikke en Lady Gaga-imitator ...
... det er bare en skikkelig creepy robot »

(Kilder: IEEE SpectrumGeek.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen