Vil denne dingsen drepe NFC?

(Bilde: Estimote)

Vil iBeacon drepe NFC?

Det tror Apple.

Den trådløse kommunikasjonsteknologien NFC (near field communication) har begynt sitt inntog på markedet, og lar deg for eksempel betale varer med mobilen framfor bankkortet, overføre informasjon og så videre.

Aktører som Google og Microsoft satser på denne teknologien på mobilfronten, men rivalen Apple har andre planer. Det amerikanske selskapet lanserer nemlig iBeacon med iOS 7 denne uken, og dette opplegget benytter seg av teknologien Bluetooth Low Energy (BLE).

Oppdager deg

Med NFC registrerer du en betaling ved å holde mobilen over en terminal, mens BLE og iBeacon oppdager deg allerede når du har kommet inn i butikken. Dette er mulig ved hjelp av utplasserte sensorer, iBeacons, i lokalet.

Sensorene har en rekkevidde på 50 meter, og kan altså registrere når en bruker kommer inn i butikken. Dermed kan du motta tilbud, meny og så videre på smarttelefonen, og i framtiden kan betalinger gjøres via systemet.

Stadig flere betalingsterminaler kommer innebygd med NFC i dag, mens BLE er foreløpig mindre utbredt. Om Apples støtte vil gi løsningen en nødvendig dytt, gjenstår å se.

Les mer om opplegget på Estimote.com.

Usikker på hva NFC er?
Slik fungerer mobilbetaling med NFC »

(Kilder: GigaOM via Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen