Anonymous lager egen Pastebin

– Vil bli brukt av folk som har noe å skjule

Anonymous lager egen Pastebin

Lover full anonymitet.

Den løst sammensatte nettaktivistgruppen Anonymous har lenge brukt Internett-plattformen Pastebin som sitt uoffisielle talerør. På Pastebin kan alle laste opp innhold anonymt, noe Anonymous har utnyttet med å spre informasjon de har rappet fra myndigheter og private bedrifter.

Pastebin-eieren Jeroen Vader har lovet å rydde opp på plattformen og sørge for at ulovlig innhold blir fjernet. Derfor har Anonymous og en gruppe som kaller seg Peoples Liberation Front startet en egen Pastebin-klone ved navn AnonPaste.

Umulig å kontrollere innholdet

På AnonPaste kan du laste opp koder, beskjeder og annet innhold fullstendig anonymt, og det skal være umulig å spore avsenderen. Verken loggfiler eller IP-adresser blir lagret, og det er ingen sensur eller innholdskontroll.

All informasjon lagres med en 256-bit AES-kryptering, og det betyr at alt innhold er kryptert allerede før det sendes til serveren. Det er bare mulig å hente innholdet igjen ved å benytte den fulle URL-adressen, som også inkluderer krypteringsnøkkelen.

På serveren ligger det bare kryptert data og det er derfor umulig å kontrollere innholdet. AnonPaste bruker open source-programmet ZeroBin.

– For de som har noe å skjule

Jeroen Vader er forholdsvis positiv til opprettelsen av AnonPaste, ettersom den nye tjenesten sannsynligvis innebærer at det kommer mindre hackermateriale på Pastebin. Men Vader kommer likvel med en advarsel:

– Vi mener at denne nye fullstendig anonyme tjenesten først og fremst blir brukt av folk som har noe å skjule, folk som laster opp ting som virkelig ikke bør deles. Vi ser ingen fordel for normale og lovlydige brukere i forhold til eksisterende nettsider. Vi er redde for at denne siden blir bombardert med folks personlige opplysninger, kredittkortdata og andre ting som for eksempel barneporno.

AnonPaste-eierne understreker derimot at ansvaret utelukkende hviler på den enkelte brukeren, ettersom arkitekturen gjør det umulig å kontrollere innholdet.

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen