Ønsker seg OL for roboter allerede i 2020
(Bilde: DarkGeometryStudios/Shutterstock.com)

Ønsker seg OL for roboter allerede i 2020

Japans statsminister har høye ambisjoner for teknologien.

Det er ingen tvil om at robotteknologien allerede har kommet langt, og med den økende satsingen på slik teknologi blant flere av de store IT-aktørene vil nok utviklingen bare akselerere i fremtiden.

Japan er nok likevel det landet som fremdeles har den største forkjærligheten for roboter. I løpet av kort tid har japanerne både vist frem en imponerende modell som er i stand til å lese følelser og en ny og enda mer avansert versjon av Hondas søtnos «ASIMO».

Ønsker OL for roboter

Konkurransen fra andre land er riktignok økende på dette feltet, men nå ser det ut til at Japan planlegger et aldri så lite stunt for å markere sin posisjon som fortsatt robot-stormakt. Det melder avisen The Telegraph.

Kanskje vil Hondas robot ASIMO bli en av deltakerne.
Kanskje vil Hondas robot ASIMO bli en av deltakerne.Foto: Honda

Under et besøk til en robotfabrikk i Tokyo nylig avslørte selveste statsministeren i landet, Shinzo Abe, at han ønsker å arrangere noe så spenstig som et «robot-OL» i 2020.

– I 2020 har jeg lyst til å samle alle verdens roboter og sikte mot å arrangere et OL hvor de konkurrerer i tekniske ferdigheter. Vi ønsker å gjøre roboter til en hjørnestein i vår økonomiske vekststrategi, sa Abe til pressen under besøket.

Vil tredoble robotindustrien

Det ser altså ut til at disse olympiske lekene for roboter skal foregå parallellt med sommer-OL i Tokyo, som også avholdes i 2020. Det er imidlertid uvisst akkurat hvordan denne snodige begivenheten eventuelt skal foregå.

Som Abe selv indikerte er påfunnet et ledd i en økende satsing på robotteknologi, som han håper vil bidra til å få fart i den noe stagnerte japanske økonomien.

I den forbindelse planlegger statsministeren også å opprette en egen «innsatsgruppe» som skal legge grunnlaget for en «robot-revolusjon» i landet. Dette håper han igjen vil føre til en tredobling av verdien til robotindustrien, til rundt 145 milliarder kroner.

Snart kan roboter ta over haugevis av jobber:
I Europa kan over halvparten av jobbene bli automatisert »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen