Slik ser Giebe for seg at operativsystemet vil se ut.
Teknofil
Slik ser Giebe for seg at operativsystemet vil se ut. (Bilde: Danny Giebe)

Vil Apples nye Mac OS X se slik ut?

Her er det vi vet om det «OS X Syrah».

Det overrasket da iOS 7 introduserte et helt nytt, "flatt" grensesnitt til Apples iPhone-enheter, og mange har nok gått og ventet i spenning på når produsentens Mac-maskiner skulle følge etter. Ifølge ryktene er en slik endring ikke langt unna, og den bærer kanskje navnet Mac OS X Syrah.

I retning iOS 7

Navnet er foreløpig bare et rykte, og hvis du lurte er Syrah oppkalt etter en vintype. Det påstås at det er dette navnet Apple benytter seg av internt for å beskrive prosjektet. Det er ikke vanskelig å tenke seg at dette operativsystemet vil følge iOS 7-designet, og følgelig bli både flatere renere og med mindre «spesialeffekter» på ikonene. 

Sannsynligvis vil operativsystemet bli hetende enten Mac OS X 11 Syrah, eller Mac OS X 10.10 Syrah. Med tanke på eventuelle store, visuelle endringer vil kanskje "11" være på sin plass, men foreløpig er det helt i det blå. Det er ikke rapportert så fryktelig mange andre endringer enda, men ifølge ryktene vil også Mac-en din nå få Siri og AirDrop vil fungere mellom iOS-enheter og Mac OS X-enheter. Stort mer vet vi ikke.

Som regel er det noen flittige designere der ute som tar ansvar og presenterer sine konseptversjoner av nye operativsystemer, og Mac OS X Syrah er ikke noe unntak. Designeren Danny Giebe har nylig presentert sitt forslag, og det bærer tydelig preg av å være inspirert av iOS 7.

Finder har fått seg en overhaling.
Finder har fått seg en overhaling.Foto: Danny Giebe

Det ser ikke helt usannsynlig ut at Apple kan komme til å presentere noe lignende, men det er det ingen som får vite før Syrah (eller hva det nå enn kommer til å hete til slutt) blir lansert. Flere bilder fra designkonseptet kan sees nederst i saken.

Mange ting som tyder på endring

Logoen til det nye operativsystemet, dersom det virkelig blir hetende Syrah.
Logoen til det nye operativsystemet, dersom det virkelig blir hetende Syrah.Foto: Danny Giebe

Apple har tradisjonelt lansert en ny versjon av operativsystemet sitt for datamaskiner en gang i året, og det betyr at det kun er måneder igjen til en eventuell ny lansering. Det var nok en del som ventet en utflating av grensesnittet opp mot iOS 7 allerede med den forrige utgaven, OS X Mavericks.

Her er de to siste versjonene Apples operativsystem for mobiler, iOS, stilt opp mot hverandre. iOS 6 til høyre, iOS 7 til venstre.
Her er de to siste versjonene Apples operativsystem for mobiler, iOS, stilt opp mot hverandre. iOS 6 til høyre, iOS 7 til venstre.Foto: Apple/kollasje

Mavericks så imidlertid ganske uforandret ut, med unntak av mindre endringer i enkelte menyer og programmer. I stedet fokuserte Apple på å gjøre batterilevetiden bedre for MacBook-brukere, ved å gjøre operativsystemet mer lettdrevet.

Det viktigste var likevel navneendringen, som markerer et skifte i Apples strategi. Mavericks er nemlig ikke oppkalt etter et stort kattedyr slik som de foregående versjonene, men etter en by i California. Med tanke på at at de hadde brukt kattenavn på ni versjoner før, kom dette som en stor overraskelse på de fleste.

Både navneendringen, utflatingen av iOS-designet, det nye designet til iPad Air og trolig en større variant av iPhone, hinter om at vi snart vil se større endringer av også Mac OS X. 

Apple driver med mye spennende for tiden. 
Kanskje vil vi se iOS 8 allerede i juni? »

(Kilde: Pocket-Lint)

Finder har fått seg en overhaling (Bilde: Danny Giebe)
Enda et konseptbilde. (Bilde: Danny Giebe)
Mailen din vil se slik ut, ifølge Giebe. (Bilde: Danny Giebe)
Slik ser han for seg at iPhoto vil se ut. (Bilde: Danny Giebe)
Logoen til det nye operativsystemet, dersom det virkelig blir hetende Syrah. (Bilde: Danny Giebe)
Slik ser Giebe for seg at operativsystemet vil se ut. (Bilde: Danny Giebe)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen