Viktigste MySQL-versjon noensinne

En betaversjon av den kommende MySQL Server 5.0 ble sluppet mandag, og denne versjonen har mange funksjoner som vil være aktuelle for bedriftsbrukere. Foreløpig har nemlig MySQL appellert mest til hobbybrukere på grunn av manglende støtte for nettopp lagrede prosedyrer, views og triggere.

All enterprisefunksjonalitet som MySQL til nå har manglet, vil komme med i MySQL 5.0, sa David Axmark i MySQL AB til ZDNet UK. Folk har kritisert MySQL siden vi startet i 1995 for ikke å ha lagrede prosedyrer, views og triggere. Nå fikser vi 10 års kritikk i en utgivelse. [...] Dette er den viktigste utgivelsen vi noensinne har gjort i selskapets historie.

Axmark tror dette vil endre antallet brukere av databasen radikalt, og hvordan bedriftskunder vil oppfatte databasesystemet. Han tror at den nye versjonen vil føre til at MySQL kan bli et alternativ for 10 ganger flere brukere enn det er i dag.

MySQL Server er den mest utbredte av databasesystemene basert på åpen kildekode, og 40% av alle installerte databasesystemer basert på åpen kildekode er installasjoner av MySQL Server. Firebird kommer på en solid annenplass, med 39%, og PostgreSQL på tredjeplass med 11%.

Den endelige versjonen av MySQL 5.0 er forventet å være ferdig til sommeren.

Kilde: ZDNet UK

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen