Viktig virtualiseringslansering hos Red Hat

I fjor kjøpte Red Hat opp Qumranet og tok en strategisk beslutning på å bruke KVM som virtualiseringsmotor. Selskapet satser nå stort på et marked der spesielt VMware er godt etablert, men også aktører som Microsoft og Citrix er på banen.

Red Hat forventes å komme med en spennende annonsering av sin virtualiseringsportefølje i begynnelsen av september, med andre ord rett før VMworld 2009 starter i San Francisco.

Den første "fullversjonen" (ikke beta) vil høyst sannsynligvis bli lagt ved Red Hat Enterprise Linux 5.4 senere i år. Virtualiseringsmotoren blir naturlig nok også en viktig del av Red Hats cloud-løsninger.

KVM er litt ekstra interessant fordi den vil danne en stor motvekt til Xen-motoren, som egentlig har hatt ganske god til på å etablere seg i Linux-segmentet, men som fortsatt har til gode å virkelig ta av (i hvert fall dersom vi skal sammenligne med VMware).

Virtualisering på Linux er dermed i ferd med å få følgende fronter: Red Hat og KVM vs. Novell og Xen. 

Ytterligere konkurranse vil selvfølgelig komme i fra VMware og Microsoft. Spørsmålet er om Novell vil nyte godt av nært samarbeid med Microsoft på virtualisering og hvorvidt Red og VMware vil kjøre videre alene eller se fordeler av å samarbeide.

(Kilde: Infoworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen