Viktig Atom-oppfølger kan bli utsatt?

Nett-PC-er er geniale og samtidig frustrerende, men hvor mye kan man forvente av en stakkars CPU som knapt bruker 2-3 W.

Atom N270-modellen har vært en stund på markedet og skulle i utgangspunktet få litt hjelp av Z5xx-serien. De mest aktuelle modellene i Z5xx-serien har imidlertid enda lavere klokkefrekvens enn N270 og går dermed for å være enda tregere.

Det dukker stadig opp flere nett-PC-er med Atom N280-prosessoren som er klokket på henholdsvis 1,66 GHz / 667 MHz buss vs. 1,6 GHz / 533 MHz buss på N270. Forskjellen ser ut til å være merkbar på visse oppgaver og uansett nok til at de fleste nok vil velge en N280-modell istedet siden prisforskjellen er såpass listen (hundrelapper).

Ettersom N280 ikke engang ligger ute på Intels egen Atom-oversikt, er det nok stor sjanse for at N270 fortsatt vil dominere nett-PC-markedet ut året.

I tillegg rapporteres det om utsettelse på Atom N450, men dette er ikke bekreftet. N270-prosessoren sies å bli faset ut i perioden januar-mars til neste år.

N450-modellen er en del av Pine Trail-arkitekturen og får integrert minne- og grafikkontroller, koples mot Tigerpoint-brikkesettet og skal visstnok være enda mer energigjerrig totalt sett.

Tidligere har man trodd at N450 skulle komme i oktober, men nye rykter mener altså det motsatte. Intel har dessverre ikke kommentert verken det ene eller andre.

(Kilde: Digitimes, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen