Vidvinkeladapter til Lensbaby

På PMA i Las Vegas har Lensbaby annonsert en ny vidvinkelforsats til sitt populære system av objektiver, som vil gi deres 50 mm brennvidde til effektive 21 mm. En faktor på 0,42x, med andre ord. Den skal kunne brukes på alle eksisterende Lensbaby-objektiver som har 37 mm filtergjenger, og vil i følge Lenababy gi vignettering på fullformatkameraer når objektivet ikke peker rett frem. Pris i Norge er ennå ukjent, men i USA selges den til en veiledende pris av $79.95. Vi tipper derfor en norsk pris på noe under tusenlappen.

Nedenfor kan du se effekten av den nye 0,42x-vidvinkelforsatsen, sammenlignet med vanlig Lensbaby-bilde, ved å føre musen over bildet. I begge tilfellene er det dobbel-glass-optikken som er benyttet.


Foto: Keri Friedman

Lensbaby-prototypen
Lensbaby-prototypen

Lensbaby er en eventyrlig suksesshistorie. Fra en idé som Craig Strong fikk som førte til at han satte sammen et gammelt storformatobjektiv og et stykke støvsugerslange for å lage den første prototypen, har Lensbaby utviklet seg til å bli et blomstrende firma som alltid samler mange skuelystne på messer de deltar på. Med titler som "Director of customer happiness" er det tydelig at dette er mennesker som er entusiaster som genuint bryr seg om det de driver med, og her ligger nok mye av forklaringen på at det har gått så bra med Lensbaby.

Nedenfor ser du enda ett eksempelbilde, og du kan finne enda flere i Lensbabys bildegalleri på deres hjemmeside.

Foto: Peggy Dyer
Foto: Peggy Dyer

Det finnes allerede et sett fra Lensbaby som tilbyr 0,6x vidvinkel og 1,6x tele, som endrer brennvidden til henholdvis 30mm og 80mm.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen