Coolpix S600

Vidvinkel til folket

Nikon Coolpix S600 er en 10-megapiklers kamera med 4x zoom. I seg selv er ikke det spesielt imponerende, men endelig ser vi at det begynner å komme vidvinkel på kompaktkameraene også. S600 har fått et zoomområde tilsvarende 28-112mm, som bør dekke de aller fleste behov. Vi har mast om dette lenge, og endelig ser det ut som produsentene hører på oss.

S-serien til Nikon består av små, lekre kameraer i børstet aluminium, og er behagelige å hvile øynene på. De glir også lett ned i de fleste lommer, så du kan ha det med det uten å måtte slite.

Skjermen fyller nesten hele baksiden.
Skjermen fyller nesten hele baksiden.

Ansiktsdetektering, bildestabilisator og skyggejustering av mørke områder gjør det lett å få gode bilder.

Skjermen er på 6,9cm (2,7 tommer), og dekker det meste av baksiden. Det er med andre ord ikke et stort kamera. Oppløsningen på skjermen er 230 000 punkter (320x240 piksler), og bør gi et klart og skarpt bilde.

Skal du ta bilder av ting i bevegelse, for eksempel et barn, har du eget barneprogram der fokusen følger barnet mens det beveger seg, og eksponeringen settes etter barnet, ikke omgivelsene rundt. Det gjør det langt lettere å fotografere din lille gulpemaskin med lopper i blodet.

Som vanlig er vi ikke så glade for den høye oppløsningen på 10 megapiksler. Vi mener at svært få eller ingen får utnyttet det. Når de at på til setter høyeste ISO-verdi til 3200, tror vi at de nok har strukket strikken litt langt. Det gjenstår å se.

Vi kommer tilbake med pris og leveringstidspunkt

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen