Vidvinkel og bildestabilisator i fleng

Panasonic har i dag gjort hverdagen interessant for oss ved å slippe hele ti nye digitalkameraer. Panasonic er kjent for å benytte Leica-optikk og dermed ha noe av det skarpeste av objektiver blant kompaktkameraer. Samtlige av de nye kameraene får også optisk bildestabilisator, og flere av dem får tilsvarende 28mm vidvinkel eller imponerende zoomrekkevidde, eller begge deler. I det store og det hele er det en imponerende rekke nyheter Panasonic har presentert.

Først ut er Panasonic Lumix DMC-FZ8. Dette kameraet erstatter fjordårets DMC-FZ7 og av nyheter tilbyr det bedre oppløsning og en ny og oppgradert bildeprosessor. Med en optisk stabilisert 12x zoom og mulighet for RAW-opptak, er mulighetene gode for at Panasonic her sitter på en potensiell entusiastvinner.

Panasonic Lumix DMC-FX30 vil få 7,2 megapiksler, optisk bildestabilisator og tilsvarende 28-100mm vidvinkelzoom. Akam har lenge etterlyst videre vinkler på kompaktkameraer, og det gleder oss å se at produsentene følger opp. FX30 vil med sine 22 millimeter tykkelse bli verdens tynneste kompaktkamera med 28mm vidvinkel.

Panasonic Lumix DMC-FX12 blir en slags lillebror til FX30, og får 7,2 megapiksler, 3x zoom og optisk bildestabilisator. Den leveres med 6,4 cm (2,5 tommer) skjerm og kan fås i svart, sølv eller blå. Også dette kameraet får en lillebror, Panasonic Lumix DMC-FX10 som er temmelig likt FX12 men med 6 megapiksler i stedet.

Panasonic Lumix DMC-TZ2 er ett av to kameraer som skal erstatte Panasonic Lumix DMC-TZ1. Det andre er Panasonic Lumix DMC-TZ3 og begge får hele 10x zoom (tilsvarende 28-280mm) med optisk bildestabilisator. TZ2 får 6,4 cm (2,5 tommer) skjerm og 6 megapikslers opplsøning, mens TZ3 får litt bedre spesifikasjoner med blant annet 7,6 cm (3 tommer) skjerm og 7,2 megapiksler.

Panasonic oppgraderer også sin billigserie LZ, og Panasonic Lumix DMC-LZ7 og Panasonic Lumix DMC-LZ6 erstatter nå Panasonic Lumix DMC-LZ3 og DMC-LZ5. Begge de nye kameraene får 7,2 megapiksler, og Panasonics nye bildeprosessor. Begge de nye kameraene har en rekke forbedringer fra sine forgjengere, DMC-LZ6 over DMC-LZ3 og DMC-LZ7 over DMC-LZ5.

Til slutt har Panasonic også valgt å oppgradere sitt nybegynnerkamera DMC-LS med ikke mindre enn to modeller. Panasonic Lumix DMC-LS75 og Panasonic Lumix DMC-LS60 får raskere bildebehandling takket være den nye bildeprosessoren, og også enkelte nye funksjoner. De får en oppløsning på henholdsvis 7,2 og 6 megapiksler, og DMC-LS75 får også 6,4 cm (2,5 tommer) skjerm.

Alle kameraene blir tilgjengelige i løpet av våren, mest sannsynlig i mars, men norsk pris er desverre ukjent i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen