Vidvinkel og annen fastoptikk

Distagon T* 24mm f/2 SSM
Distagon T* 24mm f/2 SSM

Sony har i dag utvidet utvalget av originalobjektiver til sine speilreflekskameraer med tre nye medlemmer. Det er to rimelige modeller og ett som nok ikke kan plasseres i kategorien rimelig.

Vidvinkel i toppklasse
Det dyreste av dem er en ny 24mm f/2 vidvinkel, Distagon T* 24mm F2 SSM. Dette er et avansert objektiv for topp bildekvalitet. Det er fullformat og har SSM-motor for rask og lydløs fokus. I likhet med de fleste andre topp-objektivene fra Sony, bærer også dette Carl Zeiss-navnet.

Objektivet veier inn på et drøyt halvkilo og tar 72mm filter. Veiledende pris i EU er €1250

DT 35mm f/1.8 SAM
DT 35mm f/1.8 SAM

Alternativer for oss med budsjettgrenser
Hvis dette blir litt stivt, lanses det også nytt glass i Sonys billigserie, Easy choise. Her kommer det en 35mm f/1.8 for crop-kameraer, altså ikke fullformat. Dette er et kompakt og lett normalobjektiv, og gjør samme jobben som en 50mm gjør på fullformat. Med en vekt på 170g og en veiledende pris på €200 er dette ganske overkommelig.

Hvis du har et av Sony fullformatkameraer, men har lite penger å kjøpe optikk for, kommer det nå også et ”Easy choise”-objektiv for fullformat. Det er en 85mm f/2.8. Det er en bra brennvidde for portretter, men mange hadde nok ønsket seg større blender på et fastobjektiv. På den annen side, hvis du får et kurant portrettobjektiv som veier 175g og koster €220 så er det kanskje attraktivt for mange.

85mm f/2.8 SAM
85mm f/2.8 SAM

Vi synes det er spennende at Sony nå lanserer tre fastobjektiver. Særlig blant de rimelige objektivseriene er det vanligvis alt for mange lyssvake zoomer og alt for lite fastoptikk.

Vi har dessverre ikke fått informasjon om når objektivene blir tilgjengelige, eller hva de vil koste i Norge. Men følg med i Produktguiden, så dukker det opp priser der etter hvert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen