Vidvinkel med bildestabilisator

AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR
Mange har i lengre tid etterlyst objektiver med korte brennvidder og bildestabilisator. Det virker som om produsentene har valgt å bare sette dette i objektiver med lengre brennvidde, selv om vi de siste årene også har fått det i standardzoomer.

I dag har Nikon lansert AF-S NIKKOR 16-35MM F/4G ED VR. Et objektiv beregnet på dme uten uendelig stor lommebok. Der proffobjektivene gjerne gir opp til blender f/2.8, nøyer denne seg med f/4. Det betyr at det slippes inn litt mindre lys, men til gjengjeld har du bildestabilisatoren som gjør at du kan håndholde kameraet mye lengre uten å få uskarpe bilder. Så lenge motivet står stille, fungerer dette veldig bra, og du sparer både penger, vekt og plass. Likevel er ikke dette et plastobjektiv. Konstruksjonen er i en magnesiumlegering og er vær- og støvbeskyttet. Det er noen kameraprodusenter som har bildestabilisator i kamerahuset, og med slikt hus har du jo kunnet få stabiliserte vidvinkelzoomer tidligere, men dette er første gangen stabilisatoren bygges inn i et slikt objektiv.

Verdens første vidvinkelzoom med bildestabilisator.
Verdens første vidvinkelzoom med bildestabilisator.

Objektivet er laget for fullformat (FX), men fungerer naturligvis også på DX-kameraer, men da blir det ikke lenger en ultavidvinkel på grunn av crop-faktoren.

Fra 19. februar skal du kunne finne objektivet i butikkene til en veiledende pris av 10 790,- kroner.

AF-S NIKKOR 24MM F/1.4G ED
Dersom du foretrekker et lyssterkt objektiv, men fortsatt vil ha vidvinkel, lanserer Nikon også en 24mm f/1.4. Denne er uten bildestabilisator, men er så lyssterk at det sjelden vil være nødvendig.

Selv om objektivet ikke er blant de minste, er det mindre og langt mer lyssterkt enn zoomobjektiver, så hvis du ønsker å ha en kompakt løsning, og trenger å fange mye lys, for eksempel hvis du fotograferer bevegelige motiver, er dette absolutt veien å gå.

Nytt, lyssterkt vidvinkelobjektiv med fast brennvidde.
Nytt, lyssterkt vidvinkelobjektiv med fast brennvidde.

I likhet med zoom-objektivet, har også dette ED-glass og Nikons Nano Crystal Coating. Det har også et asfærisk element, og det er vær- og støvbeskyttet.

Solblender og mykt etui følger med til begge objektivene.

24mm-objektivet dukker først opp 6. mars, og du må ut med veiledende 19 590,- kroner for det.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen