Vidvinkel i stort format

Fujifilm har fått mye oppmerksomhet etter lanseringen av Fujifilm X100, et kompaktkamera med stor bildebrikke og et retro utseende. Fujifilm tenker også retro på flere måter, og har lansert et kamera med en «retro» bildebrikke, nemlig film.

Film er fortsatt populært skal man tro Fujifilm. FOTO: Produsenten.
Film er fortsatt populært skal man tro Fujifilm. FOTO: Produsenten.

«Bildebrikken» i Fujifilm GF670W er vesentlig større enn i X100. Kameraet bruker 120- eller 220-film, og du kan velge mellom opptaksformatet 6x7 eller det kvadratiske 6x6. 120- og 220-film er seks centimeter bred, og i 6x7 formatet vil si at negativene måler rundt 56x70mm. Til sammenligning måler sensoren i X100, og andre DSLR med APS-C-sensor, rundt 24x16mm.

Vidvinkel

Fujifilm GF670W er en vidvinkelutgave av GF670 som kom på markedet sist vinter. Den nye utgaven har et Fujinon EBC 55mm f/4,5 objektiv, hvor brennvidden tilsvarer 28mm på 35mm fullformat.

Fujifilm skriver i sin pressemelding at kameraet kommer etter suksessen med GF670, og de mange forespørslene om en mellomformat vidvinkel. Etterspørselen etter nye filmkamera er altså langt fra død skal vi tro Fujifilm.

Blendeprioritet

GF670W har koblet målsøker, blenderprioritet, og sentrumsorientert gjennomsnittlysmåler. Selvsagt har det også mulighet for helmanuelle instillinger, og lukkertidene kan varieres fra 4 til 1/500 sekunder.

Pris og tilgjengelighet er i skrivende stund ukjent, men med tanke på at prisen på GF670 ligger på rundt 15000 NOK, kan man ikke forvente at det blir rent billig.

Les også: Retroentusiastkompakt fra Fujifilm

Les også: Fujifilm lever opp til navnet

Les også: Lager fortsatt filmkameraer

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen