Vidvinkel for Pentax 645D

Etter årelang ventetid bestemte Pentax seg endelig for å satse på sitt digitale 645-system, og interessen har ikke latt vente på seg. Selv om kameraet i seg selv er forholdsvis dyrt, har det en ganske moderat pris i forhold til mange andre mellomformatkameraer, noe som har bidratt til at interessen for systemet er LANGT høyere enn Pentax først hadde regnet med. Å satse på et system betyr imidlertid ikke bare å lansere kameraet, men også å bygge ut objektivparken, og det er det Pentax nå er i full gang med.

Det de har lansert denne gangen er en ultravidvinkel for 645D-systemet, med en brennvidde på 25 mm, noe som tilsvarer omtrent 19,5 mm på fullformat, om man ser på synsvinkelen. Største blender er f/4, men hva den minste er har vi ikke fått noen informasjon om. Det samme gjelder ting som nærfokusgrense, størrelse og vekt.

Ting vi derimot har fått vite er at det visstnok skal være solide greier, og værbeskyttet på alle kanter. Blenderen skal være avrundet, for å gi så behagelig bokeh som mulig. Autofokussystemet på 645D-kameraet er det samme som på Pentax K-5, fikk Akam vite på Photokina, og dermed benytter også dette objektivet Pentax' SDM-system for stillegående og rask autofokus. Denne skal også enkelt kunne overstyres eller justeres manuelt ved hjelp av objektivets fokusring, heter det i pressemeldingen.

Det nye vidvinkelobjektivet får også støtte for innstikkfilter med 40,5 mm diameter, og har innebygget skuff for slike, med blant annet et hjul som kan benyttes for å rotere polafiltre og lignende inne i objektivet.

Objektivet skal komme til Norge i mars, og kommer da til å ha en veiledende pris på noe rundt 42 000,- inklusive mva.

Les også: Ikke død likevel

Les også: Endelig er den her (nesten)

Les også: Småplukk og rariteter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen