Videotelefonsvarer

Det finnes allerede stasjonære telefoner og programvare for IP-telefoni som har videotelefonsvarer integrert. En liten videosnutt som spilles når du ikke får tatt telefonen faller seg naturlig når det tross alt er en videotelefon. Men Orange i Storbritannia tilbyr en litt annen variant.

2G og 3G
Konseptet går ut på at man tar opp en liten videosnutt i stedet for å lese inn en beskjed på en telefonsvarer. Videobeskjeden sendes så til vedkommende du ringte, men som ikke tok telefonen.

Tjenesten er kun tilgjengelig for brukere i 3G-nettet, men videobeskjeden sendes som en MMS, og dermed trenger ikke mottakeren å ha en 3G-telefon.

Den våkne leser vil kanskje påpeke at det er minimalt som skiller dette fra å ganske enkelt sende en MMS i stedet for å legge igjen en beskjed på svareren. Man slipper noen tastetrykk, det er alt.

Orange på sin side hevder at denne nye varianten av mobilsvar vil gi kundene muligheter for å kommunisere på en rikere og mer spennende måte enn før.

David Atkins fra All New Video, som har utviklet tjenesten for Orange, synes det er stas å være med på å berike tilbudet på mobiltelefonifronten, og hevder at dette bare er en forsiktig start på 3G-videofenomenet.

Her (krever flash) kan du se Orange tegne og forklare om sine tilbud innen 3G-telefoni.