Videoskred fra Panasonic

Siden det er CES-messe i Las Vegas om dagen, kommer det et ras av nye videokameraer. Denne gangen er det Panasonic som lanserer et lass.

Her er det modeller i alle klasser fra semiproff til enkle nybegynnermodeller.

Toppmodellen med 32GB flashminne.
Toppmodellen med 32GB flashminne.

HDC-HS300, SD300 og TM300
Øverst blant de nye modellene finner vi to avanserte modeller med gode muligheter for manuelle innstillinger, 3 MOS-sensorer. Størrelsen på disse brikkene er økt fra 1/6 tommer til 1/4.1 tommer. De er fortsatt langt mindre enn på Canons tilsvarende modeller som vi skrev om i går, men til gjengjeld har de altså tre av dem.

Høyeste opptakskvalitet er 1920x1080 med 17Mbps

Modellene har elektronisk søker for de som foretrekker dette framfor å bruke skjermen. Du får bedre støtte og blir mindre plaget av sterkt lys.

HS300 kommer med 120GB harddisk mens TM300 har 32GB fastminne. Alle tre har støtte for opptak til SDHC-kort.

Prisene er ennå ikke fastsatt, men kameraene skal bli tilgjengelige i mars.

HDC-HS200, SD200 og TM200
Ett skritt ned på stigen finner vi HS200, SD200 og TM200. Disse modellene likner på sine storesøsken i spesifikasjoner, men har ikke elektronisk søker, ikke tilkobling for mikrofon eller hodetelefoner, og har ikke tilbehørssko. Til gjengjeld er de litt mindre.

HS200 har 80GB harddisk, mens TM200 har 16GB innebygd minne.

Vanntett til 2 meter.
Vanntett til 2 meter.

SDR-SW21
Dette er et av de mer spennende modellene. Vi har i den del år hatt vanntette kameraer. Men vanntette videokameraer har det vært mindre av. SW21 er vanntett til to meter, og tåler fall fra 1,2m. Det betyr at det egner seg utmerket til å ha med i skibakken, for eksempel. Du kan også snorkle med det og filme fisk og tang og slikt.

SDR-S26
Hvis du aldri får nok tele, kan kanskje dette kameraet være noe for deg. Det er utstyrt med ikke mindre enn 70x optisk zoom. Selv om kameraet har optisk bildestabilisator må du nok belage deg på å bruke stativ hvis du vil nyttiggjøre deg noe i nærheten av dette. Men interessante muligheter gir det unektelig.

70x zoom, hvis naboen kler seg naken.
70x zoom, hvis naboen kler seg naken.

I tillegg til disse er det flere andre, mindre interessante modeller, slik som HD-modellene HDC-HS20, SD20, TM20 og HS25, som har mindre bildebrikke enn storesøsknene, og er tilsvarende mer kompakte. Du finner også SD-modellene SDR-H90, H80 og S15.

Vi beklager litt mangelfull informasjon, men vi legger ved spesifikasjonslisten for alle modellene, så dere kan studere dem selv.

Vi har nå blitt informert fra Panasonic om at SD300, TM200, SD200 og HS25 vil ikke komme til Norge.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen