Videosamtaler til PC-en

Etter at store deler av verden har fått raskere mobilnettverk, mobilskjermer med hundretusenvis av farger og generelt mer avansert teknologi, har det dukket opp en del tjenester. En av disse er videotelefoni, som enkelt og greit betyr at man kan se levende bilder av den man snakker med.

Til nå har det ikke vært mulig å gjøre dette uten å ha to 3G-telefoner med støtte for denne funksjonen. Dette har naturlig nok medført liten bruk av denne kommunikasjonsmetoden, ihvertfall i den vestlige delen av verden, hvor UMTS-nettet er forholdsvis ferskt.

Selskapet Radvision har nå kommet med en løsning som kan bidra til at flere tar i bruk videotelefoni. Under 3GSM presenterte selskapet nemlig programvare som gjør at man kan gjennomføre videosamtaler mellom 3G-telefoner og vanlige datamaskiner med Microsoft Windows.

Radvision og Microsoft hadde i går en demonstrasjon, der de gjennomførte videosamtaler mellom mobiltelefoner og datamaskiner. Programvaren som ble brukt for å gjøre dette mulig er ennå ikke helt ferdigutviklet, og går foreløpig bare under kodenavnet Istanbul.

Det er ventet at programvaren vil dukke opp på markedet i løpet av 2005, uten at noe er bekreftet. Noen pris er ikke offentliggjort

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen