Videoopptak med Nikon D700

Nikon D90 var første speilreflekskamera med mulighet for videoopptak, og siden den gang har kun en modell til fått samme muligheten, nemlig Canon EOS 5D Mark II. Det er de offisielle, men innovative brukere har fått det til også på Canon EOS 40D, som vi skrev om tidligere. Nå har en D700-bruker fått til noe lignende også med Nikon D700, inspirert av tredjepartsprogramvare for fjernkontroll av Nikon-kameraer.

Nikon D700 - et videokamera?
Nikon D700 - et videokamera?

Videomuligheten på D700 er imidlertid ikke uten begrensninger. Videosignalet er tiltenkt LiveView og ikke opptak, og derfor er kfvaliteten langt fra optimalisert for annet bruk. Oppløsningen sies å være ca 30% lavere enn 480p, uten at vi vet nøyaktig hvordan man har kommet frem til det tallet. Kvaliteten med optimal etterbehandling sammenlignes derimot med DVD, så direkte katastrofalt dårlig er den vel ikke akkurat. Frameraten sies å være ca 100 bilder per sekund, hvorav omkring 30 er hele bilder. Vi vet ikke så mye om hvordan dette er i praktisk bruk, men det ser ut til at man må ha sitt D700 koblet til en PC med en USB-kabel for å kunne ta opp video.

Mer informasjon finnes på brukerens egen blogg, og der finner man også de to eksempelvideoene som vi har gjengitt nedenfor:

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen