Foto: BrokenSphere
Foto: BrokenSphere

Videomarkedet øker i Europa

Det har vært kjent at videomarkedet sammen med musikkbransjen har slitt de siste årene blant annet på grunn av nye medievaner, piratkopiering og økonomiske nedgangstider. En ny rapport viser derimot at det europeiske videomarkedet vil øke frem til 2014.

Omstilling i bransjen

Tradisjonelle forhandlere, som for eksempel videoutleiebutikker, vil få mindre markedandeler enn tidligere. Kjøp og salg vil gå stadig mer over til servicetilbydere, som leverer innhold via TV-abonnementer, Internett og liknende.

Dette kommer frem i en rapport om kjøpefilmforhandlernes status i den europeiske videobransjen, som er levert av senioranalytiker Richard Cooper fra IHS Screen Digest.

Økt omsetning

I 2004 hadde forhandlerne en markedsandel på 52 prosent, mens i 2014 kan dette ha sunket til 27 prosent. Totalomsetningen vil derimot øke fra 50 millioner euro i 2003 til 65 millioner i 2014.

Fysiske medier står i dag for halvparten av omsetningen. I 2010 ble balansen mellom vekst og tap stabilisert, etter at markedet generelt økte med 0,4 prosent, i motsetning til de foregående to årene som endte med nedgang.

Det europeiske videomarkedet vil ifølge rapporten holde seg stabilt frem til 2014. Noe av grunnen til dette kan være omstillingen bransjen har foretatt seg til medier som tilbyr brukere innhold on-demand og direkte, uten ekstra mellomledd som forhandlere og fysiske formater kan sies å være.

(Kilde: Release)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen