Videokameraer med vidvinkel

Det nye CX115
Det nye CX115

Blant nyhetene er det ikke mindre enn 10 modeller med flash-minne og fem med harddisk. Det er både HD- og SD-kameraer, og det blir for mye å gå i detalj på alle her.

Flere av modellene er like, men noen kommer med harddisk og andre kommer med plass for minnekort, så du kan velge hva slags lagringsløsning du foretrekker.

Vidvinkel
Videokameraer har i alle år vært belemret med alt for trang bildevinkel. Man får ikke med nok på bildet. Særlig er dette problematisk når du skal filme innendørs, eller du vil ha med store landskaper. Ulempen med vidvinkel på video er at du får som alltid litt ekstreme perspektiver i kantene av bildet, og når du da panorerer, kan det gi rare effekter.

Sony har nå lansert modeller med vidvinkel tilsvarende rett i underkant av 30mm. Det er ingen super vidvinkel, men det er langt bedre enn de nærmere 40 vi er vant til, og et stort skritt i riktig retning. Du kan også få vidvinkelforsats hvis du ønsker enda mer. Vi hilser det velkommen med åpne armer.

Bildekvalitet
En annen nyhet er at Sony har utviklet en versjon av sin bakbelyste Exmor R-brikke til bruk i videokameraer. Dette er en teknologi som gjør at mer av lyset blir utnyttet, noe som bør gi bedre bildekvalitet og lavere støynivå. Kameraene tar opp i AVCHD-format med 24Mbps, som er den høyeste kvaliteten standarden støtter.

Forskjellen på en frontbelyst og bakbelyst bildebrikke.
Forskjellen på en frontbelyst og bakbelyst bildebrikke.

Funksjoner
Kameraene er ellers utstyrt med intelligent auto, som gjør det lettere å få bra opptak for vanlige dødelige. Toppmodellene er utstyrt med både optisk og elektronisk bildestabilisator, mens de rimelige må nøye seg med elektronisk stabilisator.

Hvis ikke noe av dette imponerte deg, så kan vi også avsløre at noen av modellene har egen golf-funksjon. Da kan du få høyhastighetsopptak av svingen din, for etterpå å kunne studere teknikken. Vi håper noen har nytte av det, og hvis ikke, så er det i det minste høyhastighet, så det går forhåpentlig vis fort unna.

Det er lagt inn støtte for å laste opp videoer til YouTube, og i løpet av våren kommer det også støtte for Facebook gjennom en programvareoppdatering.

På neste side kan du se spesifikasjoner, veiledende pris og tilgjengelighet for noen utvalgte modeller.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen