Videokamera med stor harddisk fra JVC

Se større bilder i produktguiden

JVC har sluppet to modeller med 1,8 tommers harddisk. Begge modellene er å få med enten 20 GB eller 30 GB harddisk. To rimelige versjoner gir henholdsvis sju og 10,5 times DVD videokamerakvalitet og er utstyrt med 20 GB harddisk (GZ-MG20) og 30 GB harddisk (GZ-MG30). De to andre versjonene, med 1,33 megapikslers CCD, er GZ-MG40 med sju timers 20 GB harddisk og GZ-MG50 med 10,5-times 30 GB harddisk. For å sette lagringskapasiteten i perspektiv, ville det kreve 21 DVD-videokameradisker (8 cm/20-minutters disk) for å romme sju timer med video.

Tidligere modeller har hatt 4-6 GB harrdisk, og har hatt stor begrensning på hvor mye du har kunnet ta opp. Dersom du skulle filme mye, var du avhengig av å ha mange disker, noe som fort blir svært kostbart.

Med de nye modellene fra JVC, med 30 GB harddisk, kan du ta opp til 7 timer i full DVD-kvalitet, eller 10,5 timer i det som tilsvarer vanlig DV-kvalitet. Det gjør at de aller færreste vil trenge å tenke på lagringsplassen.

Før kunne man ta ut disken, og sette den i en kortleser i datamaskinen. Det går ikke lenger, men med de nye, større diskene, beholder man fordelen med at det er lettere å overføre dataene til PC, ved at man bruker USB-tilkoblingen. Man kan ikke lenger bytte ut disken når den er full, men det tviler vi på vil bli et vanlig problem.

Se større bilder i produktguiden

Selv om diskene er større enn de som har vært i bruk tidligere, er det fortsatt plass å spare i forhold til tape. Disken i seg selv er mindre, og man trenger ikke noe drivverk i tillegg. Dette gjenspeiler seg da også i størrelsen på videokameraene. De veier ikke mer enn 380g inkludert batteri, og er omtrent 10 x 7 x 7cm. Altså ikke noe kjempe, akkurat.

Forskjellen på modellene er at GZ-MG 40 og MG50 har høyere oppløsning – 1,33 megapiksler på CCD-sensoren. De har også mer lyssterkt objektiv, med lysstyrke f/1,2-2,8, mot GZ-MG20 og MG30 som har f/1,8-3,5. De har også større sensor på grunn av den høyere oppløsningen. Til gjengjeld har GZ-MG20 og MG30 25x optisk zoom, mens de dyrere modellene bare har 15x.

For ytterligere informasjon, og detaljerte spesifikasjoner, last ned pressemeldingen i PDF-format.

Kameraene vil bli tilgjengelige i september, og veiledende pris starter på 7990,-

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen