Videokamera med harddisk og DVD

Hitachi DZ-HS501
Hitachi DZ-HS501

Vi har vel alle sett videoopptak gjort av venner og familie, som er alt for lange og kjedelige. Redigering av egne videoopptak er nødvendig for å gjøre slike opptak underholdene for andre enn deg selv.

Men å skulle redigere video på en PC kan være en høy terskel å bryte for mange. Derfor har Hitachi satset på kameraer der du kan ta opp video til en harddisk, redigere videoen, og så brenne den rett til DVD, uten å trenge å ha PC i det hele tatt.

Tanken er god, men det er et par ting som skurrer litt. Det ene er at dersom du har en PC med DVD-brenner (noe de fleste etter hvert har), kommer de fleste videokameraer med mulighet for å redigere i kameraet, og så trykke på en knapp, så blir det hele brent til DVD på PC-en din. Det krever ikke så veldig mye mer, bortsett fra at du altså må ha en PC.

For det andre er dette en løsning som tar plass. Både harddisk og DVD gjør kameraene litt klumpete. Det koster også penger å ta med begge deler, og de to modellene har fått veiledende priser på henholdsvis 6495,- og 7495,- for HS500 og HS501. Det siste er høyere enn gateprisen på et Sony HDR-SR5E, som har større harddisk og er et HD-videokamera med 5 kanals lyd. Riktignok vil gateprisen på DZ-HS501 bli lavere enn dette, men det er ikke et høyt spesifisert kamera, og da stiller vi spørsmålstegn ved om det er verdt prisen.

Hitachi DZ-HS500
Hitachi DZ-HS500

HS501 har 15x optisk zoom, en CCD-brikke som kan ta stillbilder med 1,1 megapiksler og stereolyd. Kameraet skal kunne ta opp i lys ned til 0,3 lux. HS500 har hele 30x optisk zoom. Det får det til ved å benytte en mindre sensor, og objektiv med lavere lysstyrke. Det gir stillbilder i VGA-oppløsning – 640 x 480 piksler.

Dette er med andre ord ikke høy-endekameraer, og da synes vi prisen er litt stiv. Dersom du ønsker å redigere filmene dine, og ikke vil ha PC, så kan det være interessant, men da leser du antakelig ikke dette denne artikkelen heller.

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen