Videokamera med god HD-oppløsning.

Mye har skjedd på videokamerafronten det siste året.

De tradisjonelle DV-kameraene er oppgradert betraktelig.

Nå kan kameraene ta opp dine ferieminner i High Definition format for å vises på din nyinnkjøpte HD-TV.

Men hvor godt fungerer Sony sin løsning?

Les også:
Billig og bra sommerkamera
.
YouTube- kameraene.
HD-videokamera med harddisk.

Kjent og kjært
Om du er kjent med Sony sine kameraer fra før av mener testene at du her kommer på trygg grunn. Kameraet kommer med både Sony sin løsning for billedstabilisator og nattfilming. Billedstabilisatoren er spesielt kjekt å ha. Det er ikke alltid kamerahånden holder seg i ro, og å se på ristende kamerabilder er ikke mye gøy i lengden.

Da hjelper det også at kameraet har en viss tyngde og ligger godt i hånden. Testene mener likevel at Sony har vært vel forsiktige med størrelsen på knappene sine. Designmessig blir dette vellykket, men når det går ut over brukervennligheten hjelper det lite.

Kameraet kommer med alle nødvendige innganger og har meget gode løsninger for å beskytte disse når de ikke er i bruk.

Tradisjonell Carl Zeiss kvalitet
Videokameraets optikk leveres av Sonys tradisjonelle samarbeidspartner Carl Zeiss. Carl Zeiss er kjent for sine gode løsninger og skuffer heller ikke denne gangen. Linsen har 10 x zoom.

Det skrytes også heftig av en 20 x digital zoom. Grei å ha for å holde øye med barna når de svømmer langt ut, men digital zoom er mindre viktig når ferieminnene skal vises frem. Uten stativ blir det garantert ikke stødige bilder. Men den fins nå der uansett.

Bra oppløsning
Om du vil ta stillbilder får du disse i en oppløsning på 6.1 megapixler. Derimot får du 2.1 megapixler ved videoopptak. Selv om dette høres lite ut er det mer enn nok til å levere film HD kvalitet på 1080i.  Om du heller bruker vanlige DV-taper så vil du ende opp med en oppløsning på 720x480 pixler. Dette er heller ikke noe å rynke på nesen over.  Opptakene blir både pene, fargerike og flotte.

Men testene mener at kameraet her ikke yter mye bedre enn Sonys tidligere versjoner av HD-kameraer.

Ikke innebygd videolys
Kameraet har ikke noen innebygd lyskilde for videoopptak. Det kan derfor lønne seg å skaffe en ekstern ved opptak på kvelden. Kameraet må nemlig ha noe lys for å prestere, men ikke mer enn andre kameraer på markedet.

Kameraets LCD skjerm er på 2.7 tommer og er meget god i sollys. Noen tester klager over kronglete touch display, men påpeker at dette er en elsk eller hat sak.

Intet vesentlig nytt
Testene skulle gjerne ha sett at dette kameraet kom med harddisk istedenfor kassettopptak, men er ellers godt fornøyd med både bilde og brukervennlighet. De mener likevel at det ikke er veldig mye nytt samenlighet med Sony hdr-hc3 og hc-5. I hvert fall ikke med tanke på at prisen er såpass mye høyere.

Kjøp kameraet om du har litt over 10.000 og bruke. Om du vil spare noen tusen går du heller for en av de tidligere modellene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen