Videokamera med ekstern linse

Se større bilder i produktguiden

Kameraet er ikke større enn et lite stillbildekamera, og vil være lett å ta med seg. Vi har tidligere omtalt videokameraer i denne størrelsen i mindre positive vendinger. Årsaken til det er at kvaliteten på bilder og video generelt ikke blir veldig bra.

Med Sports Miniket, blir det litt annerledes. Ikke det at vi tror bildekvaliteten er så mye bedre, men muligheten til å koble på et eksternt objektiv (som følger med), via en kabel, er spennende. Fest den på hjelmen eller lua når du driver med fartsfylte aktiviteter, og du kan forevige mer av opplevelsen. Filming kan startes og stoppes fra det eksterne objektivet.

Utover dette er enheten lik mange tilsvarende. Den har både videokamera, stillbildekamera, webkamera, diktafon og MP3-spiller, men Samsung sin modell har innebygd 512 MB eller 1 GB minne, i tillegg til kortplass for Memory Stick Pro. Det betyr at det kan bli plass til en del på den hvis du investerer i ekstra minnekort.

Høyeste oppløsning på videoopptak er 720 x 576 punkter med 25 bilder pr. sekund, noe som er ganske bra for et slikt kamera. Stillbilde kan tas i 800 x 600, som er mindre enn mange mobiltelefoner i dag. Kameraet har 10x optisk zoom.

Siden enheten har litt flere muligheter, og noe bedre spesifikasjoner enn mange sammenliknbare modeller, har den også noe høyere pris. VP-X105L, med 512 MB minne har en veiledende pris på 6390,-, mens VP-X110L med 1 GB minne koster en tusenlapp mer. De forventes på markedet i juli.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen