Videokamera med 30GB harddisk

JVC GZ-MG70 er et svært lite og kompakt kamera med 10x optisk zoom og en 1,8 tommers harddisk på 30 GB. Den store harddisken gjør at du kan ta opp mye mer video enn du kan på videokameraer med andre lagringsteknologier (kapasiteten på en vanlig MiniDV-tape er 13 GB). Til gjengjeld er det ikke bare å bytte disk når den er full.

Du kan ta opp i ulike kvaliteter, og få plass til mellom 7 og 37 timer video. Du kan med andre ord filme alt fra en nesten full arbeidsdag til omtrent en hel arbeidsuke før disken er full. Det ser derfor ikke ut til at man ikke vil ha så stort behov for mer lagringskapasitet enn dette. Lagring til disk gjør også at informasjonen ikke nødvendigvis lagres sekvensielt, så det er lettere å få utnyttet hele kapasiteten, selv om du sletter en scene. Du kan også raskt overføre dataene til PC på opp til 4x hastighet.

Utover dette er kameraet et relativt standard videokamera, bortsett fra at det er mindre enn vi er vant til fra mini-DV-kameraer. Det er muligheter for å ta stillbilder i opp til 1600 x 1200, og lagre det på et eget SD-kort. Kameraet har digital bildestabilisator.

Det er ingen optisk søker på kameraet, men en 2,5 tommers LCD-skjerm.

Kameraet vil bli tilgjengelig i November, og koste i størrelsesorden 10 000,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen