Videokamera for ekstremsport

Klikk på bildet for å se flere.
Klikk på bildet for å se flere bilder av ATC9K.

Firmaet Oregon Scientific har lansert ATC9K, et HD-videokamera som kan festes omtrent hvor som helst – på hjelmer, sykkelstyrer eller andre steder. Det tåler støt og vann (ned til 20 meter), og har innebygd G-sensor som måler kreftene kameraet blir utsatt for. Det har også en laserpeker, så du kan se retningen kameraet peker.

Som tilleggsutstyr kan du få en GPS som også måler fart og posisjon. På denne måten kan du dokumentere alt du gjør på en ny og grundigere måte.

Kameraet har fiks-fokus, så du aldri får problemer med at autofokusen ikke klarer å følge med. Til gjengjeld blir det nok ikke fullt så skarpt som det ville gjort med autofokus.

Du kan også ta stillbilder på inntil 5 megapiksler. På baksiden er det en vippbar LCD-skjerm på sparsomme 1,5 tommer, så du har mulighet til å følge med på hva som foregår. Det meste foregår naturligvis med automatikk, siden du sjelden har mulighet til å konsentrere deg om eksponering og hvitbalanse når du er midt i et C-moment.

Videokvaliteten er på 12Mbps, enten du filmer i 1080p eller 720p. Det betyr at ved raske bevegelser, kan du risikere at bildekvaliteten er lavere i 1080p enn i 720p. Dette fordi dataene skal gjengi dobbelt så mange piksler i 1080p.

ATC9K har en pris i England på £250, og kan bestilles fra produsentens nettbutikk.
Mer info kan du også finne her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen