Videokamera for Oculus Rift
(Bilde: Geonaute.com)

Videokamera for Oculus Rift

Snart kan du nesten ta med deg ferien hjem.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oculus Rift, VR-brillene (VR - «Virtual Reality») som gir brukeren et helt omsluttende synsinntrykk, har fått en interessant følgesvenn. På årets CES-messe i Las Vegas kom selskapet Geonaute med et nytt produkt: kameraet Geonaute 360.

Helt rundt, opp og ned

Geonaute 360 ser nesten hele veien rundt.
Geonaute 360 ser nesten hele veien rundt.Foto: Geonaute.com

Dette er et kamera som tar opp et nær 360 graders sfærisk videoopptak. Dette er et videokamera med tre objektiver, som til sammen tar opp et nesten komplett kuleoverflate rundt seg.

Dette kameraet er på størrelse med en brusboks, og det bruker den samme stativkoblingen som GoPro, så det er enkelt å ta med seg på farten og montere på en hjelm, en drone eller andre actionrigger.

Alt det vanskelige i forbindelse med å behandle videoopptakene, og tilpasse dem til Oculus Rift, skjer i kameraet. Dermed skal det være en smal sak å få opptakene over til brillene. Om du fremdeles ikke har skaffet deg brillene, kan du sjekke ut opptak fra dette kameraet på selskapets videodelingsside.

Utforsk verden

Interessant nok har selskapet valgt å bruke Oculus Rift til å formidle opplevelser fra den virkelige verden, i stedet for virtuelle miljøer. Dermed finner du opptak fra de franske alpene, dykking på Tahiti og en ballongtur over Sveits. Med VR-briller vil dette gi deg en fullstendig omsluttende opplevelse. Kanskje det er slik vi kommer til å underholde bestemor med feriebildene i framtiden?

Stilstudie av designen.
Stilstudie av designen.Foto: Geonaute.com

Geonaute 360 er ikke lansert ennå, men på produsentens nettsider tilbys kameraet i et pre-lanseringstilbud til € 399, altså drøye 3300 kroner med dagens kurs.

 

(Kilde: theverge.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen