Video: Vi pakker ut HTC EVO 3D

Her er HTCs 3D-kino i lommeformat.

HTC EVO 3D er den andre mobiltelefonen på markedet med 3D-skjerm og kamera som kan ta opp bilder og film i 3D. Førstemann ut i denne genren var LG, med modellen Optimus 3D.

Her kan du bli med når vi pakker opp EVO 3D for første gang:  

Spesifikasjoner

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse: 12,6 x 6,5 x 1,2 cm
Vekt: 170 gram
Skjerm: 4,3 tommer, 540 x 960 piksler
Operativsystem: Android 2.3
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSPA (super-3G), Wi-Fi B/G/N
Kamera: 5 megapiksler, autofokus, fotolys (LED), Video 720p@30fps (2D/3D)
Minnekort: Micro-SD (inntil 32 GB)
Teknologi: Bluetooth 3.0 m/A2DP, USB, Wi-Fi, HDMI
Prosessor: 1,2 GHz Dual Core, Adreno 220 GPU, Quallcomm MSM8660
Batteri: 1730 mAh
Pris ved lansering: Fra ca 5200 kroner
Tilgjengelig i Norge:

Som klippet viser er HTC EVO 3D ingen liten mobiltelefon. Størrelsen er omtrent som på LG Optimus 3D. Den er med andre ord både tyngre og tykkere enn HTCs flaggskip uten 3D, Htc Sensation.

Bedre 3D

Avstanden mellom de to kameraene som gjør det mulig å filme i 3D, er på 3,25 cm. Til sammenlikning sitter kameraene på Optimus 3D bare 2,4 cm fra hverandre. Avstanden gjør at 3D-opptakene du gjør med HTCs modell vil få tydeligere dybdevirkning. Som på Optimus 3D er du avhengig av å finne den rette avstanden og vinkelen for å se 3D-effekten skikkelig. I tillegg vil øynene dine bli lurt til å tro at fokuspunktet i deler av bildet er nærmere enn det egentlig er, noe som krever litt tilvenning.

Men HTC EVO kommer ikke med 3D-spill, slik LG Optimus 3D gjør. Her er heller ikke menyer eller andre applikasjoner som benytter 3D. Filmtjenesten Watch skal gjøre det mulig å leie eller kjøpe spillefilmer til telefonen, men foreløpig får vi ikke gjort annet enn å bla i filmtrailere. Ingen av de tilgjengelige trailerne viser 3D-video.

Sensation

Brukergrensesnittet på HTC EVO 3D er lett å kjenne igjen fra modeller som HTC Sensation og nettbrettet HTC Flyer. Funksjonene i EVO 3D er om lag de samme som i Sensation. EVO 3D har litt mer arbeidsminne enn Sensation, men ellers er mye likt. Begge har 4,3 tommer skjerm med svært høy oppløsning (540 x 960 piksler).

Kameraene skiller seg ikke bare ved at EVO 3D har to kameraer på baksiden og kan filme eller knipse stillbilder i 3D. Oppløsningen på bildene blir høyere med Sensation, som har 8 megapiksler oppløsning på stillbildene, mot EVOs 5 megapiksler.

Adapter til HDMI

Begge har mulighet for tilkobling til TV via en MHL-adapter som ikke følger med. Men du kan også koble deg opp trådløst, dersom du har en mottaker som støtter dette (DLNA). Vi synes det er litt pussig at HTC ikke har gjort mer ut av 3D-funksjonaliteten, slik LG har gjort.

Vi klarer oss godt uten at menyene skal være i 3D, men noen 3D-spill hadde vært på sin plass. Det er mulig det finnes en måte å ordne også dette på. Enn så lenge ser vi at det er mulig å spille av 3D-filmer fra YouTube, mens vi foreløpig ikke har funnet noen 3D-spill (ekte 3D) på Android Market.

 

Finn beste pris på HTC EVO 3D i vårt prissøk.

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen