VIDEO: Slik blir Google TV

Google annonserte i mai at de ville inn i TV-ene våre. Selskapet har utviklet en ny platform kalt Google TV, og håper at søkefeltet deres nå skal bli en like naturlig del av TV-opplevelsen som det har blitt i mobiltelefoner og datamaskiner.

Nå har vi fått se Google TV i aksjon for første gang. Sony har vist frem sine første TV-skjermer med teknologien på IFA 2010-messen i Tyskland, melder Engadget.

Full interaktivitet
Om du for eksempel ser på en fotballkamp, kan du hente frem søkefeltet til Google og søke etter klipp du har lagret på PVR-en din, andre fotballsendinger som går eller treff ute på nettet. Kampen ligger hele tiden i bakgrunnen. Du kan også sitte og chatte på Twitter eller Facebook mens du ser på kampen.

Google har integrert sin egen fotoalbum-tjeneste PIcasa og videotjenesten YouTube. Du finner fotoalbumene dine og videoklipp i menyen til TV-en klare til å vises på storskjerm. Også Google Maps har blitt redesignet for å ta steget inn på TV-skjermen.

Den mest spennende nyheten i Google TV er allikevel muligheten til å installere tredjeparts programmer. Det er tydelig at Google satser på en åpen platform med fri flyt av programmer, på samme måte som Android har vært på mobilfronten.

Snakker med Android
GIzmodo fortalte tidligere i år at Google TV også kan kobles sammen med Android-telefonen din. For eksempel kan du laste inn en nettside på mobilen og vise denne på TV-en, eller bruke stemmegjenkjenningen i telefonen til å skifte kanaler. Du får også direkte tilgang til Android App Store.

Med seg på laget har Google fått både Sony, Intel, Logitech og mange flere. Sony viser frem de første skjermene sine nå, og håper på å lansere dem i løpet av høsten. Logitech holder på å utvikle dekodere som lar deg få Google TV på ditt gamle TV-apparat. Begge produktene er drevet av Intels Atom CE1400-prosessor.

Flere ekspertkommentatorer ser Google TV som runde to i kampen mellom Apple og Google, etter knivingen mellom iPhone og Android-telefoner. Apple mer enn halverte prisen på sin Apple TV-boks i forrige uke og lanserte samtidig muligheten for å leie serier og filmer i iTunes. Selskapet har imidlertid enda ikke åpnet for tredjeparts apps, slik ryktene i forkant tilsa.

Nedenfor kan du se video av Sonys nye skjerm med Google TV.

Se også: Google vil inn i TV-en din

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen