Video i iPod-format

Samsung er i ferd med å bringe sin første bærbare mediespiller til det norske markedet - Yepp YH-999. Dette vil være en av de første enhetene her til lands som kjører på Microsofts Portable Media Center-teknologi.

Det nye operativsystemet er skreddersydd for multimediabokser som både kan spille av lyd, bilder og video. I praksis er det en egen versjon av Windows CE utstyrt med Media Player 10-teknologi og flere av Microsofts mer eller mindre populære mediestandarder.

Minste på det norske markedet
Det er liten tvil om at dingser som YH-999 har krympet betraktelig i løpet av de siste årene. Den lille saken tipper kun 225 gram på vektskålen, og er ikke større enn 97 x 107 x 21 mm. Det er en hittil rekord for slike spillere, og er flere størrelser under tilsvarende enheter fra Creative.

I motsetning til vanlige musikkspillere kommer YH-999 med en innebygget 3,5 tommers skjerm som både kan brukes til å spille av film og se på bilder. Med en oppløsning på 240 x 320 punkter og 262,000 fargers fargedybde burde skjermbildet være vel så bra som på en Pocket PC.

Filmer man ønsker å se lastes over USB 2.0 fra datamaskinen og over på enhetens innebygde 20 GB harddisk. Siden kan man enten snurre film på enhetens innebygde skjerm, eller koble den til TV-en for å se film der.

Batteriet skal ifølge Samsung klare rundt 10 timer med kontinuerlig avspilling av musikk, og rundt 3 timer med film. Det er svakere enn andre enheter, noe som er en naturlig konsekvens av det lille formatet til YH-999.

Enheter som denne kan kun spille av film i Microsofts eget WMV-format. På lydfronten har man også elegant utelukket andre formater enn Microsofts eget WMA-format og det storpopulære MP3-formatet. Andre medieformater som Ogg, DivX og QuickTime er altså utestengt fra klubben.

Den anbefalte utsalgsprisen for YH-999 skal ligge på 5799 kroner. Da får du med en fjernkontroll, øreplugger, USB-kabel, Windows programvare og bæreveske på kjøpet. Ifølge Digi.no skal enheten være å plukke opp i norske butikkhyller i løpet av første kvartal neste år.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen