Video av nye Windows 9 har lekket
(Bilde: Winfuture)

Video av nye Windows 9 har lekket

Slik blir den nye startmenyen.

Etter alt å dømme skal Microsoft vise frem utviklerversjonen av det som antas å bli nye Windows 9, til nå kjent under kodenavnet Threshold, den 30. september. Nå er det lekket en video av hva vi kan ha vente når selskapet viser frem den offisielle versjonen, melder tyske Winfuture

Videoen viser en 9834-build av det kommende operativsystemet, og om bildene viser seg å holde vann, vil den sårt savnede startmenyen være på plass igjen. Dog har den fått en helt ny vri enn hva tilfellet var med foregående versjoner av operativsystemet. 

Tar startmenyen inn i varmen

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Microsoft lanserte Windows 8 uten den tradisjonelle startmenyen. Frem til nå har ikke selskapet tatt menyen inn i varmen igjen, og løsningen for de som vil ha menyen har vært å ta i bruk programvare fra en tredjepart

Windows-9-startmeny.
Startmenyen er delt i to. Den tradisjonelle menyen på venstre side, mens flisveggen tar plass på den høyre. (Foto: Winfuture)

Den nye videoen viser at startmenyen er tilbake, dog nokså annerledes enn før. Når du trykker på Windows-ikonet på startlinjen, kommer startmeny opp med to kolonner, der den venstre ligner mye på den tradisjonelle menyen. Her finner du elementer som snarveier til dine dokumenter og bilder. 

Helt øverst i den venstre kolonnen finner du dessuten brukerkontoen din, der du kan klikke deg videre for å for eksempel logge av. Til høyre for brukerkontoen er knappen som du bruker for å slå av maskinen, restarte den eller sette den i dvale. Med andre ord har den flyttet seg fra nederst i det høyre hjørnet på Windows 7, til toppen på den venstre kolonnen i den kommende versjonen. 

For å få opp en oversikt over alle programmer og funksjoner som ligger installert på maskinen, sendes du til disse ved å klikke på lenken nederst i den venstre kolonnen.  

Flisene beholder en sentral rolle

Til høyre for det vi kan kalle den tradisjonelle startmenyen, dukker det opp en egen kolonne med fliser til ulike programmer. Disse er velkjent fra dagens versjon av operativsystemet, og denne høyre siden er dynamisk slik at du kan forme den slik du selv ønsker.

Ved å klikke deg inn via den tradisjonelle startmenyen kan du høyreklikke på de programmene du ønsker skal legges inn som flis til høyre i startmenyen. Deretter er det gode muligheter til å bestemme hvor mye oppmerksomhet flisen skal få i form av fasong og størrelse. 

Mens den venstre delen ser nokså låst ut hva gjelder størrelse, kan du altså tilsynelatende utvide den høyre flismenyen betydelig mer. 

Savner du «Metro»-menyen kan du sette det opp slik at du får den om du klikker på Windows-ikonet. .
Savner du «Metro»-menyen kan du sette det opp slik at du får den om du klikker på Windows-ikonet. .Foto: Winfuture

Fortsatt beslektet til Windows 8

Skulle du mot formodning foretrekke «Metro»-menyen fremfor det ordinære skrivebordet, viser videoen hvordan du kan endre på det. 

Ved å høyreklikke på startlinjen, for deretter velge alternativer, kan du bla deg videre til en egen fane som omfatter startmenyen. Ved å huke av for et eget valg kan du nemlig velge at du blir sendt videre til menyen du kjenner fra Windows 8 dersom du klikker på Windows-ikonet på startlinjen. 

På denne måten prøver Microsoft å tilfredsstille de som sverger til menyen fra dagens versjon av operativsystemet, mens de også tar tilbake den gode gamle startmenyen. 

Microsoft har lansert et nytt medlem i sin nye Surface-serie:
Lese hele testen av Surface 3 her »

(Kilde: Winfuture)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen