Guide

Vidars BayBus

Dersom du har noen vifter i maskinen din, er du kanskje plaget med støy. Mye av denne støyen er unødvendig - og den er også skadelig. Derfor er en investering i styring av viftene noe du bør vurdere om du ikke har gjort det før. Det står nok mange PC'er som minner mest om en hovercraft rundt om, og disse hadde nok hatt godt av en liten modifikansjon. Denne baybus'en har middels vanskelighetsgrad, men burde ikke være for umulig å få til.

Denne guiden tar for seg min egen baybus. Den består av 4 brytere med tilhørende status-LED, og selvfølgelig elektronikken bak. På bildet over ser du hvordan frontpanelet ser ut. Til venstre finner du en av/på-bryter for hele systemet. Så følger en av/på-bryter for 12V som kan styre lys i kabinettet - eller hva du måtte ha behov for. De to bryterne til høyre er 3-veis. I midtstilling er det av, opp +12V og ned +xV. Hvor mange volt du vil ha på lav kan du tilpasse selv. Du kan bygge ut systemet til å ha flere vifteutganger, flere utganger for 12V osv.

For visuell rapport om status på de forskjellige bryterne (heretter kalt kanaler), finner du en LED. På "POWER" og "LIGHT" er det en blå LED som lyser når bryteren er slått på. På "FAN1" og "FAN2" er det en kombinert rød/grønn LED. Rød er full fart på vifta, grønn er lav (støysvak).

I denne guiden har jeg brukt printkort. Dette kan du få laget på en skole med elektronikklinje. Mitt kostet 20 kroner å få laget.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen