Viasats parabol-killer

Av praktiske eller estetiske grunner har mange bygårder og rekkehus parabolforbud. Det samme gjelder mange hyttefelt. Nå kan beboere som ønsker å motta satellittsendinger omgå borettslagets eller boligsameiets forbud ved å bruke flatantenne i stedet for parabol.

Liten og flat
Viasats nye flate satellittantenne heter Maximum flat-1 og kommer fra firmaet Kjaerulf. Den måler ca 20 x 40 centimeter og er ca 5 centimeter tykk med sine innebygde LNB-hoder. Mottaksegenskapene tilsvarer en parabolantenne på 60-70cm,

Nesten usynlig
- Maximum er enklere å montere, mindre plasskrevende og mer usynlig enn en parabol, sier Roy Skjellum hos Viasat til Teknofil. - Jeg oppfordrer borettslagene til å tenke nytt og revurdere sine parabolforbud. De nye antennene er betraktelig mer diskrete enn tidligere. Viasat tilbyr også en parabol som bare har 40 centimeters diameter.

Bare twin foreløpig
- Maximum flat-1 leveres med twinhode slik at den kan kobles til Viasats PVR med dobbel antennekabel til de to mottakerne i PVR-en. - Jeg regner med at det også kommer en modell med quadhoder, sier Roy Skjellum hos Viasat til Teknofil. Maximum Flat-1 vil koste i underkant av 1.800 kroner i Viasats nettbutikk. Flatantennen kan trekkes med folie i ulike farger og mønstre.

Viasats miniparabol
For de som er ute etter en diskret parabolløsning, er Viasats 40 centimetersparabol en interessant løsning. Den koster omlag 600 kroner inklusive quadhode og SatCR-teknologi som bare krever én kabel inn i boligen. Se Teknofil-artikkelen "Viasat krymper parabolen".


Roy Skjellum med Viasats nye 60- og 40-centimeters paraboler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen