«Swedish Dicks» er Viaplays første eksklusive TV-serie
(Bilde: Viasat)

«Swedish Dicks» er Viaplays første eksklusive TV-serie

Tar opp kampen med Netflix og HBO.

Kampen om å fengsle seere til en TV-serie er beinhard. Selv om strømmetjenestene sloss om å få rettighetene til de mest populære TV-seriene og filmene, har de også begynt å konkurrere om seerne med eksklusivt, egenprodusert innhold. HBO har gjort det lenge, og de siste årene har også Netflix begynt å levere flere og flere egenproduserte serier.

Nå kommer også Viaplay på banen. Selskapet jobber med en egen TV-serie, Swedish Dicks, som etter alle solemerker blir tilgjengelig i 2016.

Henter inn kjent Hollywood-skuespiller

Ifølge pressemeldingen satser Viaplay friskt i sin nye TV-serie hvor blant annet Peter Stormare, kjent fra flere store Hollywood-produksjoner, skal ha en av hovedrollene.

Stormare har mange års erfaring fra filmlerretet, og har vært med i en rekke store serier og filmer som blant annet Big Lebowski, The Blacklist, Armageddon, Bad Boys 2, Prison Break og Switch for å nevne noen.

Viaplay har også satt kloa i komikeren Johan Glans, som skal fylle den andre hovedrollen ved siden av Stormare. Glans vant både i 2003 og 2013 prisen for Sveriges morsomste komiker. Sammen skal de to fronte Viaplays nye, eksklusive serie.

Samarbeid om produksjonen

Dem nye serien Swedish Dicks er en samproduksjon mellom Brian Academy, Viking Brothers Entertainment og Glenn Lund. I rollen som en såkalt «showrunner» finner vi grunnleggeren av Brian Academy, Peter Settman.

− Vi har lenge hatt lyst til å gjøre en egen produksjon, og det kjennes veldig riktig å ha med Peter Settman på laget. Viaplay er de første som lager en internasjonal originalproduksjon med svenske skuespillere i hovderollene, forteller Jonas Karlén, administrerende direktør i Viaplay.

Peter Settman anses som mesterhjernen bak flere svenske produksjoner som for eksempel Partaj og Playa del Sol. Han har også erfaring som programleder fra den svenske versjonen av «Beat for Beat».

Ikke i 4K

Netflix er fortsatt den eneste strømmetjenesten som tilbyr sine egenproduserte serier i høyere oppløsning enn vanlig HD - såkalt 4K Ultra-HD. Dette har tydeligvis Viaplay ingen planer om å konkurrere med.

Viaplay bekrefter nemlig til Tek.no at Swedish Dicks ikke vil bli sendt i noen høyere oppløsning enn tradisjonell HD-oppløsning. Serien vil bli tilgjengelig for alle som har et vanlig Viaplay-abonnement uten noen ekstra kostnad.

Med denne serien tar selskapet opp kampen med sine store rivaler, men kan ikke avsløre om det er flere serier på vei. Likevel påpeker selskapet at dette er et meget interessant satsningsområde for Viaplay.

Vi sjekket innholdet til de ulike strømmetjenesten:
Den ene gruser de andre konkurrentene »

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen