VIA støtter doble skjermer

Epia M700 Mini-ITX er den hittil siste nyvinningen fra VIA. Kortet er det første som benytter det nye VX800-brikkesettet fra VIA. Den store nyheten med dette kortet er muligheten for to skjermer. Disse kan enten kobles til via to DVI-utganger, alternativt en DVI-utgang og en HDMI-utgang.

På kortet befinner det seg, alt etter hva du selv ønsker, en vifteløs C7 prosessor på 1,0 GHz eller en viftekjølt variant på 1,5 GHz. Grafikken blir håndtert av VIAs egne Chrome9 HC3, som er integrert i brikkesettet. VIA Chromotion tar seg av akselerasjonen av video.

Kortet byr videre på to PCI Express-baserte nettverkstilkoblinger, begge med Gigabit. Totalt kan man putte på 2 GB med DDR2 på kortet. På lydsiden finner vi VIA Vinyl VT1708B HD Audio. Av andre tilkoblinger noterer vi oss seks USB 2.0-porter, to SATA-porter og en IDE-port.

Testeksemplarer av M700 skal bli tilgjengelige i løpet av juni, så da kan man nok regne med at kortet blir tilgjengelig i løpet av sommeren eller tidlig høst for resten av folket. Noen priser der dog ikke kjent.

(Kilde: VIA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen