VIA satser på servermarkedet

Dette er ikke første gangen VIA prøver seg i servermarkedet. I 2000 ville selskapet tilby HDIT for sokkel 370 Apollo-brikkesettene for å øke attraktiviteten for servere. Selskapet har imidlertid hatt størst suksess i det tradisjonelle PC-markedet.

VIA planlegger et nytt stormløp mot servere, blant annet med brikkesett for dobbelkjerneprosessorer fra AMD og Intel. Førstnevnte vil lansere sin første serverprosessor med dobbelkjerne i løpet av sommeren, mens Intel Xeon må vente til neste år.

Denne uken forventes det at VIA annonserer et program for å plassere C3-prosessoren i rack-kabinetter (kabinett som primært benyttes til servere). Hver av disse CPU-ene har effektforbruk på kun 20W, noe som betyr at man i visse tilfeller ikke trenger noe kjølesystem i det hele tatt.

Ifølge en talsmann for VIA skal man ha utført en undersøkelse som beviste at 80 prosent av serverfeilene (hardware) var som følge av at viftene stoppet. De fleste serversystemer er kritisk avhengig av flere vifter for tilstrekkelig luftgjennomstrømning. Dersom disse stopper betyr dette "døde soner" med varm luft inne i kabinettet, noe som igjen kan føre til overoppheting av systemet med det resultat at serveren stopper (CPU låses og omstart er nødvendig).

VIA har normalt sett et meget godt forhold til AMD og sjansen er nok stor for at de første serverproduktene vil være for AMD64-plattformen. VIA og Intel har hatt mange feider gjennom tidenes løp, men er begge tjent med et noenlunde profesjonelt forhold ettersom de har produkter som utfyller hverandre.

Forrige uke ble det kjent at VIA har levert over 100 millioner brikkesett rettet mot AMD-plattformen. Du kan lese mer om dette i VIAs pressemelding: VIA Ships 100 Millionth Chipset for AMD Platform.

(Kilder: Extremetech, VIA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen