VIA røper "Esther" detaljer

Den nye arkitekturen til "Esther" prosessoren er skalert for klokkefrekvenser opptil ca. 2 GHz og baseres på 90nm SOI produksjonsteknikk fra IBM. Prosessoren refereres til som C5J. Det ser ut som om systembussen vil kjøre på 800 MHz.

C5J vil bli implementert med støtte for såkalt NX-bit, "No Execute", som gir en rekke sikkerhetsfordeler sammen med Windows XP Service Pack 2. Poenget er blant annet å beskytte mot en rekke vanlige sikkerhetshull som eksempelvis "buffer overflow", noe som videre vil føre til at en rekke virus ikke lenger vil ha effekt på systemene.

VIA skriver at C5J har sine klare fordeler i eCommerce transaksjoner der med benytter RSA kryptering, SHA-1 eller SHA-256 ettersom man har lagt inn spesiell støtte for disse direkte i kjernen. Et annet poeng med "Esther" er at den er svært kjølig sammenlignet med sine konkurrenter og skal passe godt i vifteløse systemer. Effektforbruket ligger dermed meget lavt.

Det gis foreløpig ingen reell informasjon når prosessoren vil bli lansert.

VIA har lagt ut en pressemelding på sine nettsider som beskriver en del detaljer om C5J: VIA Reveals Details of Next Generation C5J Esther Processor Core [...]

 

(Kilder: VIA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen