VIA Nano utsettes

Nano-prosessoren representerer noe grunnleggende nytt hos VIA ettersom selskapet for første gang innfører 64-bits "out-of-order"-arkitektur. I praksis skal dette jevnt over medføre noe høyere ytelse.

Prosessoren bruker x86-instruksjonssett og skal kunne ta opp kampen med Intels Atom-prosessor i lavprissegmentet. Nano opererer på 1,0- til 1,8 GHz med et effektforbruk som varierer mellom 5- og 25 Watt. VIA-spesifikk teknologi som Padlock, Adaptive Powersaver Technology og Twinturbo dual-PLL er implementert.

Ifølge tidligere uttalelser fra VIA hadde man allerede tre interessenter i form av PC-produsenter som ønsket å bruke prosessoren, men disse ble aldri navngitt. Ifølge taiwanske kilder skal VIA nylig ha informert investorer at prosessoren dessverre ikke kan starte levering før august eller september.

Grunnen til dette er foreløpig ikke kjent, men det kan kanskje ha sammenheng med at en eventuell avtale med PC-produsentene enda ikke er formelt i boks?

Prosessoren skulle egentlig vært leveringsklar i mai/juni, men det ble varslet utsettelser til 3. kvartal allerede i mars.

(Kilder: Digitimes, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen